iCulture iKids logo

iKids week 6: Teddy the Panda, Topo Europa en meer

In de iKids van week 6 leren kinderen een aardappelhoofd maken in Mr. Potato Head, kamers ontdekken met Teddy the Panda en topografie met Topo Europa.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

iCulture iKids logoKinderen die van verkleden houden kunnen deze week kun geluk niet op. Zowel de verkleedpartijen van Mr. Potato Head als die van Teddy de panda worden in deze rubriek besproken. Ook het nieuwe jasje van Topo Europa komt aan bod, een educatieve en speelse app die kinderen leert om alle landen en hoofdsteden van Europa onder de knie te krijgen. Neem vooral eens een kijkje, wie weet schroeven ouders hun topografische kennis ook nog een beetje op.

Mr. Potato Head

Het Amerikaanse speelgoedfiguur Mr. Potato Head is in Nederland niet extreem populair, maar wellicht kan deze nieuwe app daar verandering in brengen. In Create & Play draait alles om het maken en verkleden van een geestig figuur door ogen, neuzen, armen en andere lichaamsdelen op een aardappel te plakken. Daarbij kunnen kinderen alles keurig naar de juiste plek slepen, maar ook kiezen voor iets geks, zoals een mannetje met armen op zijn hoofd of ogen op zijn kin. Na het geknutsel kunnen kinderen hun aardappelhoofd op avontuur sturen naar een bijzondere plek, zoals een ruimteschip of het circus. Eenmaal daar kunnen ze een leuk kiekje van hem schieten en delen met vrienden of familie. Let op: Mr. Potato Head is gratis te downloaden maar bevat in eerste instantie twee verkleedcollecties. Mochten kinderen meer willen kunnen ouders dertien andere sets aanschaffen via een in-app aankoop.

Topo Europa

topo europaSommige ouders zullen Topo Europa, een Nederlandstalig spel dat in 2011 in de App Store verscheen, al kennen. In de app leren kinderen vanaf 9 jaar Europese landen, hoofdsteden en grote steden kennen door er met een vliegtuigje overheen te vliegen. Een week geleden werd de applicatie echter compleet vernieuwd, waardoor het geheel nu een stuk strakker oogt. En niet alleen de vormgeving is aangepast: ontwikkelaars hebben ook animaties en extra functies toegevoegd. Bijvoorbeeld een optie om tussen gekleurde of groene landkaarten te kiezen, of de mogelijkheid om zelf de duur van topografische tijdraces te bepalen. Nog meer manieren dus, om 95 steden, 43 hoofdsteden en 43 landen te verkennen. Topo Europa was er in 2011 vroeg bij, maar is klaarblijkelijk een blijvertje.

Teddy the Panda

Kinderen die dromen van knuffels die tot leven komen kunnen hun hart ophalen, want in de app van Teddy de Panda gebeurt precies dat. Het pandabeertje in kwestie wordt wakker in een slaapkamer vol ontdekkingen en mooie animaties. Een kamer vol avonturen die kinderen van 5 jaar en jonger met hem kunnen beleven. Denk aan springen op het verende bed, van de glijbaan glijden of Teddy verkleden in de kledingkast. Het beertje porren en kietelen kan ook, elk lichaamsdeel levert andere reacties op. Tip: vergeet niet om de kamer goed te onderzoeken, want op verschillende plekken zijn selfies met de panda te vinden en verzamelen. Teddy the Panda is Engelstalig, maar maakt amper gebruik van taal. Een aanrader, al was het maar om de schattige hoofdpersoon.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2016, 11:56
Categorie Apps
Onderwerp ikids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.