‘Help, mijn iPhone-cameraknop werkt niet meer in iOS 5.1’

In iOS 5.1 gedraagt de cameraknop zich anders vanaf het lockscreen. Het lijkt alsof de camerabutton niet meer werkt, maar met de juiste veegbeweging krijg je het toch werkend.

camera slideMet de komst van iOS 5.1 zijn er wat handige nieuwe functies bijgekomen. Maar er is ook een functie die volgens sommige iPhone-bezitters opeens niet meer werkt: de cameraknop waarmee je vanaf het lockscreen snel toegang krijgt tot de camera. Zonder de ontgrendel-veegbeweging (ontgrendel/slide to unlock) te maken of pincodes in te toetsen krijg je daarmee snel toegang tot de camerafunctie. Het komt van pas wanneer je snel een foto wilt maken. Met de komst van iOS 5.1 is er iets veranderd: de cameraknop gedraagt zich anders. In plaats van tikken op de knop moet je nu een veegbeweging naar boven maken, zoals aangegeven op de afbeelding hiernaast.

Voor sommige gebruikers zal het gesneden koek zijn, maar als je een wallpaper in een donkere tint hebt, zie je niet de aanwijzing (een balkje) dat je omhoog moet vegen. Heb je nog meer (aangename of onaangename) ervaringen met iOS 5.1 nu de nieuwe firmware een dag lang beschikbaar is? Dan horen we die graag! Je kunt ook terecht op ons iCulture-forum, waar een apart topic over iOS 5.1-ervaringen is geopend.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 maart 2012, 20:08
Categorieën Achtergrond, Apps
Onderwerpen camera, ios 5

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.