seagate wireless

Nieuwe Seagate Wireless-harddisk werkt samen met iPhone en iPad

Seagate heeft de Seagate Wireless aangekondigd, een draadloze harddisk die met iPhone en iPad samenwerkt. Hij maakt automatisch backups.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Seagate heeft op de consumentenbeurs CES in Las Vegas een opvallende harddisk aangekondigd. De 500GB Seagate Wireless is een draagbare harddisk die vooral is bedoeld om met smartphones en tablets te gebruiken. De iPhone en iPad worden daarbij ondersteund. Het idee is dat je op een betaalbare manier je opslagruimte kunt uitbreiden, ook als je onderweg bent. De harddisk is verkrijgbaar in vijf felle kleuren, namelijk groen, blauw, grijs, rood en wit. Met een batterijduur van 9 uur kan deze Seagate een handig hulpmiddel zijn om bijvoorbeeld foto’s en video’s op te slaan terwijl je op vakantie bent. Je kunt ze vervolgens direct streamen naar je iOS-apparaat via de bijbehorende Seagate Media-app.

seagate wireless

Seagate Wireless

Je gaat er rond de €130 voor betalen als de Seagate Wireless in januari in de winkel ligt. Nieuw bij deze harddisk is een automatische backup-functie zodat je altijd een kopie hebt van gemaakte foto’s en video’s. Je kunt de harddisk ook gebruiken voor het opslaan van documenten en andere bestanden. Toegang tot een draadloos netwerk is niet nodig, omdat de Seagate Wireless zelf een lokaal netwerk creëert en daarmee de bestanden uitwisselt met iPhone of iPad.

Seagate Seven

Het uiterlijk van de eveneens aangekondigde Seagate Seven (zie afbeelding hieronder) is iets minder spectaculair, maar ze hebben daarmee toch een klein primeurtje. De Seagate Seven is de dunste 500GB draagbare harddisk. Hij is 7 mm dun en gemaakt van aluminium. Helaas is dit model niet bedoeld om met je iPhone of iPad te gebruiken, maar hij werkt wel samen met een iMac of MacBook. Vanaf eind januari verkrijgbaar voor een prijs rond €100.

seagate seven

Seagate Personal Cloud

Daarnaast kondigde Seagate een aantal nieuwe LaCie-producten aan en een Personal Cloud-dienst. Met Personal Cloud kun je een backup van je computer maken op een harddisk, vergelijkbaar dus met Apple’s TimeMachine. Zoiets is handig voor mensen die hun bestanden liever niet in de cloud opslaan, bijvoorbeeld omdat je (Amerikaanse) opslagdiensten je privacygevoelige zaken niet vertrouwt. Het belangrijkste nadeel is dat de backup lokaal staat, dus dat je bij een brand of hardwarefout wel moet zorgen dat je niet alles kwijt raakt. Via de Seagate Media-app kun je er ook van buitenshuis bij. Seagate’s Personal Cloud is verkrijgbaar met 3TB, 4TB en 5TB opslag vanaf zo’n €150. Je kunt ook kiezen voor 2-Bay RAID met opslagcapaciteit van 4TB, 6TB en 8TB.

seagate personal cloud

LaCie Mirror

Bij de LaCie-producten viel ons oog vooral op de LaCie Mirror. De designproducten van LaCie zijn aardig populair bij Mac-gebruikers, vanwege de fijne uitstraling. Maar of je op kantoor de hele dag naar je eigen gezicht zou willen kijken? Dat is wel hoe LaCie het zich voorstelt: de luxe harddisk met 1TB opslag is ontworpen door de Franse designer Pauline Deltour en voorzien van Gorilla Glass voor extra duurzaamheid. De schijf werkt met USB 3.0 maar heeft wel een heftig prijskaartje in vergelijking met een doorsnee harddisk: $280.

lacie-mirror

De komende dagen zullen er nog veel meer aankondigingen vanaf de CES 2015 komen. Apple is daar niet aanwezig, maar de verwachting is dat er aardig wat producten worden aangekondigd die op een of andere manier met Apple-producten samenwerken. Als er iets interessants te melden valt voor Apple-gebruikers, dan bespreken we dat op iCulture.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 januari 2015, 9:24
Categorie Accessoires
Onderwerpen harddisk, opslag

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.