iCulture iKids logo

iKids week 1: My PlayHome School, Club Penguin Puffle Wild en meer

In week 1 van de iKids bespreken we het broertje van Club Penguin, Noordpool Dierenavonturen en virtueel poppenhuis My Playhome School.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

iCulture iKids logoMisschien waren alle ontwikkelaars de afgelopen week gezellig kerst en oud en nieuw vieren, want het was angstvallig stil in de App Store. Ons geeft dat echter juist de gelegenheid om deze week een aantal leuke applicaties uit 2014, die door ruimtegebrek onbesproken bleven, alsnog een mooi plekje te geven. Bijvoorbeeld het kleine broertjevan Club Penguin, een leerzame app over de flora en fauna op de Noordpool en My Playhome School. Zo kunnen we volgende week met een opgeruimd gevoel de nieuwste apps van 2015 uitlichten.

Noordpool Dierenavonturen voor kinderen

Op de Noordpool wonen allerlei bijzondere dieren, die zich op ingenieuze wijze aan de kou kunnen aanpassen. Noordpool Dierenavonturen laat kinderen van 6 jaar en jonger kennis maken met een aantal van deze overlevers. In de app worden 40 arctische dieren besproken door middel van animaties en gesproken teksten in het Nederlands. Van wollige ijsbeertjes tot lompe walrussen; er komt van alles aan bod. Tot slot is er een encyclopedie die kan worden beluisterd en worden er verschillende landschappen en vegetaties besproken. Als deze app bevalt of kinderen liever over warmere oorden leren kunnen jullie de Afrika of de AziΓ«-app van dezelfde makers ook eens bekijken.

Noordpool

Club Penguin Puffle Wild

In november zag Puffle Wild het levenslicht, de opvolger van Disney’s populaire virtuele wereld Club Penguin. Anders dan bij Club Penguin heb je in Puffle Wild niet per se een betaald lidmaatschap nodig, maar kun je de app gratis installeren en spelen. Daarnaast draait deze applicatie echt om spelletjes spelen: er zijn ruim 60 games, die allemaal iets weghebben van 3 op een rij. Tijdens het spelen zijn er puffles (een soort fantasiedieren met speciale krachten) te verdienen en bonussen te behalen, waardoor het geheel genoeg uitdagingen biedt. Disney zou Disney niet zijn als het niet ook in-app aankopen beschikbaar stelt, maar laat je hierdoor niet afschrikken. Het spel is zonder ook prima te spelen. Wie een abonnement heeft op Club Penguin krijgt alle betaalde extraatjes er gratis bij.

My PlayHome School

Na het goedgewaardeerde My PlayHome en My PlayHome Stores werd dit jaar My PlayHome School uitgebracht: een leuke applicatie waarin kinderen van 5 jaar en jonger een school kunnen ontdekken als een soort virtueel poppenhuis. Ze kunnen bijvoorbeeld spelen dat ze leraar of lerares zijn, de vloeren boenen, lunchen in de kantine of experimenten doen in het scheikundelokaal (met een scheikundeleraar die verdacht veel op Walter White uit Breaking Bad lijkt). In de app zijn verder geen scores te behalen en is geen sprake van tijdsdruk. Kinderen kunnen daardoor op hun dooie gemakje door het gebouw rondbanjeren, in iedere ruimte eigen verhalen verzinnen, personages laten bewegen en objecten verplaatsen. De moeite waard!

My Playhome School

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2016, 11:57
Categorie Apps
Onderwerp ikids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.