Scosche sneakPEEK II: iPad aansluiten op tv

Scosche heeft de sneakPEEK II geïntroduceerd, een kabel waarmee je je iPhone of iPad via composiet of component op je tv kunt aansluiten.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

scosche sneakpeek ipadAccessoiremaker Scosche heeft de sneakPEEK II aangekondigd, een oplossing om beelden van de iPad naar de tv te kunnen streamen. Een gelijkwaardig alternatief voor AirPlay is het niet, want deze oplossing werkt via een kabel die er op de afbeelding hiernaast wat onrealistisch uitziet. De kabel is namelijk nog geen meter lang, terwijl de foto de indruk wekt dat je op een meter of vijf van de tv staat.

Met de sneakPEEK II kun je je video’s delen met vrienden en familie, ongeacht het tv-toestel. Het mag een tv met HD- of standaardresolutie zijn, met component- of composietaansluiting. De sneakPEEK II heeft ook een geïntegreerde kabel om je iPhone te kunnen opladen.

Die voorzieningen heeft AirPlay van Apple straks niet, maar omdat het volledig draadloos werkt hoef je ook geen apart kabeltje aan te schaffen. In plaats daarvan sluit je voor 99 dollar de nieuwe Apple TV op je televisie aan en kun je de iPhone gewoon in je borstzakje steken, zodat je zelfs vanaf het toilet de afspeellijst kunt wisselen. Voorwaarde is wel dat je tv is voorzien van een HDMI-aansluiting en dat geldt niet voor iedereen.

De kabel van Scosche vereist dat je iPhone of iPad steeds in de buurt van de tv ligt, aangesloten via de kabel. Deze is voor 60 dollar te koop via de fabrikant. De vraag is of het storm gaat lopen. Kabeltjes om de iPhone (of een oudere iPod) op de tv aan te sluiten zijn er namelijk al langer. Apple verkoopt in de Nederlandse Apple Store bijvoorbeeld de Apple composite-AV-kabel en de Apple component-AV-kabel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 oktober 2010, 19:50
Categorieën Accessoires, Apps
Onderwerpen scosche, televisie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.