Jailbreaktool limera1n niet meer in beta: RC1 (jailbreak)

Heb je je eerder af laten schrikken door het feit dat de jailbreaktool limera1n zich nog in de betafase bevond? Zojuist heeft Geohot een eerste release candidate (RC1) uitgebracht van limera1n.

limera1nHeb je je eerder af laten schrikken door het feit dat de jailbreaktool limera1n zich nog in de betafase bevond? Zojuist heeft Geohot een eerste release candidate (RC1) uitgebracht van de jailbreaktool. Hoewel deze naam misschien ook doet vermoeden dat er na de release candidates nog een definitieve versie zal volgen, zal dat bij limera1n vermoedelijk niet het geval zijn. Zo is de laatste versie die Geohot uit heeft gebracht van zijn eerdere jailbreaktool blackra1n release candidate 3 (RC3).

Limera1n RC1

limera1n RC1

Eén van de belangrijkste wijzigingen ten opzichte van de 4e beta-versie is de toevoeging van afc2 aan de jailbreaktool. Deze toevoeging is met name interessant voor potentiële jailbreakers van de 2e generatie Apple TV, aangezien ze met behulp van deze toevoeging toegang kunnen verkrijgen tot het bestandssysteem van deze recente toevoeging aan Apple’s assortiment. Daarnaast zou er met RC1 een slag zijn gemaakt wat betreft de betrouwbaarheid van de jailbreaktool. Het probleem dat eerder optrad waarbij Cydia na het jailbreaken pas na een reboot verscheen is volgens Geohot inmiddels ook opgelost. Tot slot noemt Geohot nog dat de jailbreak 2kb kleiner is.

Greenpois0n

Zoals je hieronder kunt zien heeft een Twitter-gebruiker het Chronic Dev Team gevraagd of het met greenpois0n mogelijk zal zijn om zonder eerst te herstellen te jailbreaken als je eerder al limera1n hebt gebruikt om te jailbreaken. Het team heeft op deze vraag met ja geantwoord. Mocht je uiteindelijk dus met greenpois0n willen jailbreaken, kun je dat ook nu alvast met limera1n doen. Het blijft voorlopig onduidelijk hoe lang greenpois0n nog op zich zal laten wachten, wél duidelijk is dat de jailbreaktool naast Windows ook Mac OS X en Linux zal ondersteunen.

Chronic Dev Team - greenpois0n


Meer informatie over jailbreaken met limera1n kun je vinden in onze handleiding jailbreaken met limera1n voor dummies.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 oktober 2010, 21:50
Categorie Jailbreak
Onderwerpen geohot, jailbreak, limera1n

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.