Schatting: bijna 40% van verkochte iOS-apparaten is een iPod touch

Bijna 40 procent van de verkocht iOS-apparaten is een iPod touch, zo blijkt uit een schatting. De iPod touch verliest terrein aan de iPad en toegenomen verkoop van de iPhone.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ipod touchApple maakte afgelopen week bekend dat er 120 miljoen iOS-apparaten zijn verkocht. Maar hoe is de verhouding tussen de iPhone, iPod touch en de iPad? Dat blijkt pas als je informatie uit andere bronnen erbij haalt. Uit cijfers die Apple bij de Amerikaanse economische toezichthouder SEC heeft gedeponeerd, blijkt dat er tot afgelopen juni in totaal 59,6 miljoen iPhones waren verkocht. Ook is bekend dat er 3,2 miljoen iPads over de toonbank zijn gegaan.

Neem je aan dat er in juli en augustus nog eens 8 miljoen iPhones en 4 miljoen iPads zijn verkocht, dan kom je voor de iPod touch op ongeveer 45,2 miljoen, ongeveer 37,7 procent van het totaal. De website Asymco voerde diezelfde berekening ook in april uit en kwam toen op een schatting van 41%.

Zelf telt Apple de iPod touch het liefst mee in de categorie iPods, maar voor veel gebruikers is de iPod touch eigenlijk meer een iPhone zonder telefoonfunctie. Als de verkoop van de iPad doorzet, kan het percentage iOS-apparaten zonder telefoonfunctie wel eens oplopen naar 50%. Dat het aandeel van de iPod touch relatief gezien afneemt, heeft te maken met de opkomst van de iPad en het feit dat de iPhone in steeds meer markten en via steeds meer operators wordt verkocht. Toch is het niet zo, dat de iPod touch daarmee terrein verliest, want de verkoopcijfers (en het aantal apparaten dat in omloop is) groeit nog steeds. En echte concurrentie van andere fabrikanten is er nog steeds niet.

ipod touch

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 september 2010, 11:34
Categorie iDevices
Onderwerpen ipod touch, markt, verkopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.