Apple TV is het eerste Apple-product met micro-usb

De Apple TV is het eerste apparaat van Apple, voorzien van een micro-usb-aansluiting. Je kunt er echter niets mee, want de aansluiting is voor service en support.

apple tv micro usbKomend jaar moeten alle mobiele telefoonaanbieders op de Europese markt zijn overgestapt naar micro-usb. Doel van de maatregel is om de wildgroei in adapters en de elektronica-afvalberg te verkleinen. Fabrikanten als Samsung en HTC hebben al voor de nieuwe standaard gekozen, maar Apple bracht de iPhone 4 nog steeds met een standaard iPod-connector op de markt. Toch lijkt ook Cupertino eindelijk de micro-usb-connector te hebben ontdekt: de Apple TV is het eerste apparaat met deze aansluiting. Maar een praktische functie voor gebruikers heeft de micro-usb-poort niet.

micro-usbIn de specificaties van de Apple TV wordt de micro-usb-aansluiting slechts summier genoemd: “Micro-USB (for service and support)” staat er op de pagina met technische specs. Een directe functie die voor eindgebruikers interessant is, is er daardoor niet. Je kunt niet een usb-stick op de Apple TV aansluiten om bijvoorbeeld extra geheugen toe te voegen. De Apple TV zelf heeft geen geheugen. Hopelijk zijn er hackers die bruikbare mogelijkheden voor de micro-usb-poort bedenken, zoals het aansluiten van de Apple TV op een oude Mac mini voor extra opslag.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 september 2010, 15:18
Categorie iDevices
Onderwerpen apple tv, micro-usb

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.