Britse retailer is Apple voor met eigen streamingdienst voor iPad

Terwijl Apple als we de geruchten mogen geloven nog steeds bezig is met zijn eigen iTunes-streamingdienst, heeft een Britse elektronica-retailer een eigen streamingdienst voor de iPad geïntroduceerd.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

iPad streamingDe Britse elektronica-retailer PC World heeft zijn eigen cloud-based streamingdienst speciaal voor eigenaren van Apple-apparaten geïntroduceerd. Apple zelf heeft naar verluidt nog steeds geen overeenkomsten met platenmaatschappijen voor de inmiddels veelbesproken streamingversie van iTunes, waardoor die plannen voorlopig niet door kunnen gaan.


PC World werkt voor de dienst samen met Livedrive, dat online backupdiensten aanbiedt. De streamingdienst, waarmee muziek, video’s en foto’s naar een iPad gestreamd kunnen worden, moet 40 Britse ponden (ca. €47) per jaar gaan kosten. Hiervoor krijgt men in totaal 100 GB online opslagruimte.

iPad Media Streaming

Met de dienst is het tevens mogelijk om muziek, video’s en foto’s van meerdere Pc’s en Macs via je eigen thuisnetwerk naar je iPad te streamen. Na aankoop van de software en de dienst hoeven gebruikers alleen te registreren en de serversoftware op hun Pc of Mac te installeren. Om de content naar de iPad te streamen is een losse applicatie vereist. De serversoftware zoekt automatisch naar bestanden en laat de gebruiker kiezen wat wel en wat niet online opgeslagen moet worden.

Toen Apple eind vorig jaar het bedrijf achter streaming-muziekdienst Lala overnam, werd al snel duidelijk dat het bedrijf ambitieuze plannen met een dergelijke dienst heeft. Apple moet echter opnieuw met de platenlabels om tafel om contracten voor deze specifieke dienst te sluiten. Volgens ingewijden zijn er door Apple vooralsnog geen gesprekken gevoerd en dat maakt een dergelijke dienst in de nabije toekomst erg onwaarschijnlijk.

Ondertussen wint Spotify, dat streaming muziek aanbiedt op een sterk vergelijkbare manier, steeds meer terrein. Ook zoekgigant Google komt volgens recente geruchten nog voor de kerst met een eigen iTunes-concurrent, die gebruikers ook de mogelijkheid biedt om muziek in een online ‘kluisje’ op te slaan. Platenmaatschappijen kijken reikhalzend uit naar de komst van Google, omdat ze denken dat hiermee Apple’s monopolie (iTunes is goed voor 70 procent van alle digitale muziekverkopen in de VS) tot het verleden zal behoren. Ook Google heeft tot dusver nog geen overeenkomsten gesloten.

Via: 9to5Mac

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.