Schaken en dammen via iMessage op iPhone of Mac

In iMessage op iPhone en Mac kun je schaken en dammen, door het complete speelbord over te tikken. Met emoji maak je het speelveld en de speelstukken.

schaken dammen imessageZoek in de iPhone naar dammen of schaken en je vindt tientallen apps waarbij je vaak ook nog een multiplayer-variant kunt spelen. Maar waarom zou je, als je het ook op een omslachtige manier via iMessage kunt doen? Eerder ontdekte iemand al dat je vier-op-een-rij kunt spelen via iMessage door emoji te gebruiken. Benodigdheden: emoji en heel veel vrije tijd. Een app die erg geschikt is voor dit soort gespeel met plaatjes is de pas vernieuwde app Uniconsole. Die bevat maar liefst 6.700 verschillende tekentjes, waaronder veel emoji en allerlei alfabetten. Te gebruiken op iPhone en iPad.


Toch liever een echt spelletje, zonder steeds het complete speelbord over te moeten typen? De Nederlandse app Dam-wijs Pro laat je alle partijen uit de Nederlandse competitie zien, maar geeft je ook de mogelijkheid om zelf een potje te dammen. Dezelfde ontwikkelaar heeft ook de app Schaak-wijs Gratis gemaakt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 oktober 2012, 16:40
Categorie Achtergrond
Onderwerpen bordspel, schaken
9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.