SBSettings-achtige icoontjes, gratis en zonder jailbreak te gebruiken

Een serie gratis icoontjes van designer Jeff Broderick maakt het mogelijk om snel bij de instellingen van je iPhone, iPod Touch en iPad te komen.

Jeff Broderick iconsEerder deze maand schreven we al hoe je zonder jailbreak een snelkoppeling naar een bepaalde systeeminstelling op je beginscherm zet. Designer Jeff Broderick heeft voortgebouwd op dit idee en een serie aan iconen ontworpen. Deze iconen zijn vanaf een speciale mobiele site te installeren, zonder dat je de eerder besproken apps hoeft te installeren.

Door speciale websnelkoppelingen op je beginscherm te zetten kun je met slechts een druk op de knop naar een speciale instelling gaan, zoals Wi-Fi, Bluetooth of je iCloud-instellingen. Hoe je dit met de hand doet beschreven we eerder. De snelkoppelingen zijn een handig alternatief voor de jailbreaktweak SBSettings, die je makkelijk bijvoorbeeld je Wi-Fi laat uitschakelen. Voor deze alternatieve methode is namelijk geen jailbreak vereist.

Jeff Broderick iconsJe hoeft slechts de mobiele site brdrck.me/settings te bezoeken op je iPhone, iPod touch of iPad om de iconen te installeren. Hier kun je op het icoon drukken dat je graag wil installeren, waarna je soms ook nog kunt kiezen uit een paar alternatieven met andere kleurschema’s. Vervolgens druk je op de knop ‘Install Network Shortcut’ om een speciaal profiel op je iPhone te installeren. Deze zorgt ervoor dat de snelkoppeling automatisch op je beginscherm wordt gezet. Je kunt ook nog op de ouderwetse manier op ‘Zet in beginscherm’ drukken om zelf de bookmark aan te maken.

Een zelf aangemaakte snelkoppeling werkt iets fijner dan een link aangemaakt met bijvoorbeeld Icon Project. Zo verschijnt er een icoon op een zwarte achtergrond nadat je er op drukt, waarna je naar je instellingenscherm wordt gebracht. Dit laadscherm lijkt echter niet te verschijnen wanneer je op ‘Install Network Shortcut’ hebt gedrukt. Daar staat wel tegenover dat de mooier ogende methode een internetverbinding vereist.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 november 2011, 10:02
Categorieën iDevices, iOS
Onderwerpen homescreen, ios 5, sbsettings, snelkoppeling, startscherm

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.