Chinese handelaren kopen enorme hoeveelheden iPhones via Windows-tool

Chinese handelaren gebruiken een geautomatiseerd tool om iPhones te kopen. Het Windows

chinese-handelaren-scalpingZe staan in lange rijen bij de Amerikaanse Apple Stores: Chinezen die zoveel mogelijk iPhones kopen om te verhandelen. De toestellen worden voor hoge prijzen verkocht aan de groeiende klasse van nieuwe rijken in China. Maar het kopen van iPhones en iPads voor de handel kan ook op een makkelijke en anonieme manier: gewoon thuis achter je PC. De Chinezen gebruiken hiervoor een Windows-programma dat waarschuwt zodra er nieuwe iPhones en iPads beschikbaar komen. Alle creditcardinformatie is standaard al in de app aanwezig, ze hoeven alleen maar te klikken.


Een dergelijke app zorgt ervoor dat één persoon in korte tijd enorm veel iPhones kan kopen. Zodra de iPhone-verkoop van start gaat, kunnen tientallen toestellen tegelijk worden gekocht. Voor Apple is het moeilijk om te achterhalen welke online aankopen zijn gedaan door echte kopers en welke geautomatiseerd hebben plaatsgevonden. In ieder geval kunnen de ‘scalpers’, zoals ze in het Engels worden genoemd, sneller bestelgegevens invullen dan gewone kopers, die daardoor meer kans hebben om achter het net te vissen.

De organisatie achter deze iPhone-handel zoekt nog geïnteresseerden voor dit klusje, die ze (als de Google Translate-vertaling correct is) onomwonden “stealing money activities” noemen. Je moet snel kunnen typen, geduldig en accuraat zijn.

Informatie

Laatst bijgewerkt
22 november 2011 om 10:27
Onderwerp
Categorie
Apple

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.