Samsung wil volgende generatie iPhone en iPad voor 13 juni zien

Samsung heeft een eis ingediend, waarbij ze de volgende generatie iPhone en iPad vroegtijdig willen zien. Apple moet voor 13 juni voldoen aan de eis.

apple-samsungSamsung wil vóór 13 juni de definitieve, handelsversies van de volgende generatie iPhone en iPad zien. Ze hebben daartoe een motie ingediend, waarmee ze in de tegenaanval gaan op Apple. Apple kreeg een paar dagen geleden via de rechter de mogelijkheid om Samsung-smartphones en tablets vroegtijdig te bekijken. De juristen van Apple hebben dan de mogelijkheid om te bepalen of er sprake is van genadeloos kopiëren. Volgens Apple lijken de toestellen van Samsung wel erg veel op de iPhone, iPad en iPod touch.

Het bedrijf startte daarom in april een rechtszaak tegen Samsung met als inzet de vraag waarom Samsung “verkiest om Apple’s technologie, gebruikersinterface en innovatieve stijl” te kopiëren, in plaats van zelf te innoveren en eigen technologie te gebruiken.

Samsung reageerde binnen een paar dagen met een tegenzet, waarin ze beweerden dat Apple inbreuk maakte op intellectuele eigendommen van Samsung. Ze benadrukten juist dat ze met de maatregel hun innovatie en groei in de mobiele communicatie-industrie wilden voortzetten. Maar de (Amerikaanse) rechter gaf Apple gelijk: Samsung moet toestellen nog voordat ze op de markt komen, aan Apple tonen.

Als Samsung inderdaad alles van Apple kopieert, dan zijn ze in ieder geval consequent, ook in de rechtszaal: nu Apple de toestellen van Samsung vroegtijdig mag zien, wil Samsung dat ook.

samsung eis apple

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 mei 2011, 11:39
Categorie Apple
Onderwerpen apple, rechtszaak, samsung

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.