Samsung wil iPhone 4S ook verbieden in Japan en Australië

Samsung heeft aanklachten ingediend om de iPhone 4S in Japan en Australië te verbieden. Tot nu toe had Samsung echter weinig succes met het verbieden van Apple-producten. Apple wil wel patenten licenseren, maar alleen op laag niveau.

apple-samsungSamsung voert de juridische actie met Apple nog wat verder op. Op maandagochtend legden ze claims neer bij de districtsrechtbank van Tokio en de rechtbank van New South Wales in Australië. In beide gevallen gaat het om een verkoopverbod op de iPhone 4S. Vorige week legde Samsung al dezelfde eis neer bij rechtbanken in Italië en Frankrijk. Vorige week verloor Samsung een verzoek om Apple-producten in Nederland te verbieden. Ondertussen won Apple wel een verkoopverbod voor de Galaxy Tab 10.1 in Australië en boekte wat kleine succesjes tegen Samsung in de VS. De oplossing zou kunnen liggen in het licenseren van patenten door Apple, maar daar heeft het bedrijf heel specifieke ideeën over.

Apple heeft namelijk laten weten dat ze alleen bereid zijn om ‘lower level’ patenten te licenseren. Het blijkt uit een 65-pagina’s tellend document dat Apple vorige week bij de rechtbank in Australië heeft ingediend. Het document blijkt één van de meest interessante in alle zaken die momenteel spelen. Apple laat erin weten dat het niet van plan is om Android-toestelmakers aan te klagen, zodat ze licentiegeld kunnen opstrijken. Microsoft deed dat wel. Zij krijgen nu geld van HTC, Samsung en nog eens zes andere toestelmakers voor het gebruik van patenten die Microsoft bezit. HTC zou zo’n 5 dollar per toestel afdragen aan Microsoft. De licentiehandel is zo lucratief dat de grap wel eens wordt gemaakt dat Microsoft meer geld met Android-toestellen kan verdienen, dan met de verkoop van Windows 7. Apple’s insteek is anders.

Wat de nieuwe aanklachten in Japan en Australië betreft: het gaat om de iPhone 4S, maar het zou ook de verkoop van de iPhone 4 en iPad 2 in Japan in gevaar kunnen brengen. “We are now counter-attacking Apple again,” zei James Chung, woordvoerder van Samsung Electronics.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 oktober 2011, 9:33
Categorie Apple
Onderwerpen apple, patenten, samsung

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.