Apple: paarse waas in iPhone 5-foto’s is normaal

De paarse waas die op sommige iPhone 5-foto's verschijnt, is normaal. Dit stelt Apple in een reactie op een lezer van Gizmodo.

iPhone 5 paarsDe paarse waas die in beeld verschijnt als je iPhone 5-foto’s dichtbij een felle lichtbron maakt, is normaal. Dit stelt een AppleCare-medewerker in een e-mail aan een Gizmodo-lezer. Apple raadt aan om de camera weg van de lichtbron te richten terwijl je een foto maakt, om zo geen last te hebben van het effect.

Apple gaf de volgende reactie:

Ons ingenieursteam gaf me net deze informatie. We raden aan dat je de camera weg van de felle lichtbron richt als je foto’s maakt. De paars flikkering in de afbeelding wordt als normaal gedrag voor de iPhone 5-camera gezien.

De klachten over een paarse waas in iPhone 5-foto’s doken eind september voor het eerst op. Een foto waarbij een lichtbron zich aan de rand van het beeld verbindt zou een paarse gloed laten zien, die de kleur in foto’s vertekent. Er werd in de eerste plaats door gebruikers uitgegaan van een defect in de camera van de iPhone 5, maar na korte tijd werd er van verschillende kanten beweerd dat dit een effect is waar veel cameralenzen last van hebben.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 oktober 2012, 9:34
Categorie Apps
Onderwerp camera

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.