Samsung verliest 10 miljard dollar marktwaarde na geruchten verlies chipcontract Apple

Geruchten over Apple's plannen om chips niet bij Samsung maar bij Elpida te bestellen, zorgde ervoor dat Samsung's aandelen met 6 procent zakten.

Samsung A5De aandelenkoers van Samsung zakte met zes procent, nadat in een artikel van Digitimes werd beweerd dat Apple een flink aantal mobiele chips had besteld bij Samsung’s Japanse rivaal Elpida. Hierdoor zou Samsung 10 miljard dollar van zijn totale marktwaarde zijn verloren. Het nieuws is opmerkelijk: niet alleen wijst het er op dat Apple mogelijk van chipfabrikant zal wisselen, maar het toont aan hoe relevant Apple is voor de waarde van Samsung. Dat terwijl beide bedrijven juist recht tegenover elkaar staan in verschillende patentzaken.

Het is nog niet bevestigd dat Apple chips heeft besteld bij Samsung’s rivaal Elpida. Digitimes baseerde zich in hun artikel op anonieme bronnen, die bekend zouden zijn met ontwikkelingen binnen de industrie. Een nuancering moet wel worden gemaakt dat Digitimes niet de meest betrouwbare bron is. Dat neemt echter niet weg dat het artikel fikse gevolgen had voor de aandelen van Samsung. Hoewel het duidelijk was dat Samsung en Apple veel zaken met elkaar doen, onderstreept dit voorval hoe belangrijk Apple voor de fabrikant is.

Het Amerikaanse Micron Technology zou in gesprek zijn met Elpida om het Japanse bedrijf over te nemen. Analysebureau Solomon Investment & Securities denkt dat een samenwerking tussen deze twee bedrijven een grote dreiging kan zijn voor de chipdivisie van Samsung.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 mei 2012, 17:52
Categorie Apple
Onderwerp samsung

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.