‘Samsung produceert nieuwe A6-processor voor volgende iPhone’

Niet TSMC maar Samsung zou de A6-processor in de volgende iPhone produceren. Ondanks alle juridische geschillen zou Apple Samsung nog steeds zien als een belangrijke zakenpartner.

Apple A6De Koreaanse website Korea Times heeft bronnen gesproken die meer weten over de nieuwe iPhone. Ze beweren dat dit toestel een A6-processor bevat, een quad-core chip ontworpen door Apple zelf en geproduceerd door Samsung. Dit zou ook het einde betekenen van de mogelijke samenwerking met TSMC, die deze zomer al zou zijn begonnen aan de proefproductie van de A6-chip.

Korea Times schreef het volgende:

Apple is in gesprek geweest met Samsung over het leveren van de A6 quad-core chip, die gebruikt zal worden in de volgende iPhone. Apple lijkt er nu al zeker van te zijn dat Samsung nog steeds een belangrijke zakenpartner is.

In juni 2011 deed het gerucht de ronde dat niet Samsung, maar Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC) de A6-processor zal produceren. Dit gerucht werd vervolgens ondersteund door verhalen dat ze al met de proefproductie waren begonnen. Deze nieuwste ontwikkeling spreekt dit echter tegen. De samenwerking met Samsung is minder vanzelfsprekend dan vroeger: er lopen veel rechtszaken tussen de twee.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 oktober 2011, 16:46
Categorieën Apple, iDevices
Onderwerpen a6, samsung, tsmc

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.