Samsung wil geen verbod op Apple-producten meer in Europa (update)

Samsung heeft alle verzoeken voor een verkoopverbod tegen Apple ingetrokken in Europa. Dit meldt The Verge.

iPhone GalaxySamsung trekt de rechtszaken verzoeken tot een verkoopverbod op Apple-producten in Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Italië in. Dit heeft het Koreaanse bedrijf laten weten in een bericht aan de pers. Apple heeft nog niet gereageerd op Samsung’s initiatief, waardoor we nog niet weten of Apple uiteindelijk op soortgelijke wijze verzoeken bij de rechter zal terugtrekken.

Samsung stelt het volgende in een statement:

Samsung blijft toegewijd aan het licenseren van onze technologieën op eerlijke en redelijke termen en we geloven sterk dat het beter is wanneer bedrijven op eerlijke wijze met elkaar concurreren in plaats van in de rechtszaal. Daarom heeft Samsung ervoor gekozen om alle verzoeken tot een verkoopverbod tegen Apple op de basis van onze standaard-essentiële patenten in Europese rechtbanken terug te trekken, om zo consumentenkeuze te beschermen.

Samsung wordt sinds begin 2012 onderzocht door de Europese Unie in verband met een mogelijke schending van antitrust-wetten. Samsung zou patenten op eerlijke wijze moeten licenseren, iets dat wellicht niet is gebeurd. Het is niet duidelijk of Samsung’s besluit iets te maken heeft met het onderzoek, maar de kans bestaat wel: alleen verzoeken bij Europese rechtszaken zouden namelijk zijn ingetrokken.

Wij en een aantal andere nieuwssites hebben het statement van Samsung initieel verkeerd geïnterpreteerd. Samsung heeft het over ‘injunction requests’, wat slaat op verzoeken tot een verkoopverbod.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 december 2012, 14:48
Categorie Apple
Onderwerpen apple, samsung

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.