iPhone zorgt voor revolutie in ‘pants-based’ computing

De applicatie FindMe van Erica Sadun was bedoeld om een verloren of gestolen iPhone terug te vinden, maar blijkt uiteindelijk te worden gebruikt voor geocaching-games, om vrienden te tracken en op trips vast te leggen.

iPhone location aware FindMeMisschien herinner je je nog dat Erica Sadun begin dit jaar een applicatie had bedacht met de naam FindMe. Daarmee kun je de locatie van je iPhone bepalen, wanneer deze is gestolen of zoekgeraakt. Eén of tweemaal per dag stuurt de iPhone de actuele locatie automatisch naar Twitter. Gebruikers zagen heel andere mogelijkheden; ze gebruikten FindMe om hun buddy’s op de kaart te volgen, om geocaching-spelletjes te spelen en om hun reisroute in kaart te brengen.

Sommige gebruikers publiceerden hun locatie elke 30 seconden op Twitter (voorbeeld) zodat de twee vrienden van Awesome Donald exact kunnen volgen wanneer hij even naar de supermarkt is gelopen om een fles cola te halen. Verschillende ontwikkelaars namen contact op met Erica omdat ze applicaties op basis van FindMe wilden maken. Nieuwe startups zoals plazes.com en outside.in verschenen, allemaal met het plan om met deze nieuwe trend eens flink te cashen. Erica is verbaasd, want locatiebepaling was met een gewone laptop ook al prima mogelijk. Maar ja, je trekt geen laptop tevoorschijn als je in het café zit en een leuk restaurantje zoekt.

De iPhone maakt het verschil. Het is altijd bij je, je kunt het op elk moment tevoorschijn halen om te kijken waar je gaat eten, met wie je zult afspreken en wat er in de dichtstbijzijnde bioscoop draait. Ze voorspelt dan ook een enorme groei in locatiegebaseerde diensten, waarbij de iPhone ons over de streep heeft getrokken.

Via: TUAW

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 juni 2008, 12:53
Categorie iOS
Onderwerp locatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.