Apple A9

‘Samsung is hoofdleverancier van A9-chip’

De A9-chip in de iPhone 6s zal voornamelijk door Samsung worden gemaakt, aldus bronnen. Daarmee blijven Apple en Samsung nauw samenwerken.

a9 chipSamsung wordt Apple’s hoofdleverancier voor de A9-chip in de iPhone 6s. Dit vertellen bronnen bekend met de plannen aan de Zuid-Koreaanse Maeil Business Newspaper, aldus Reuters. Dit betekent dat Samsung’s rol bij de iPhone-productie ook dit jaar vrij groot is. De A9-chip is één van de belangrijkste onderdelen in de iPhone.

Afgelopen jaar lekte al naar buiten dat Samsung de A9-chip zal produceren. In december leek het er zelfs op dat de productie was gestart. Samsung’s aandeel in de A9-productie was echter nog onduidelijk. Apple laat meestal meerdere producenten een onderdeel maken, dus wellicht had Samsung ditmaal een relatief kleine rol. Afgelopen jaren waren er af en toe berichten over Apple’s plannen om de samenwerking met Samsung af te zwakken.

Apple en Samsung waren afgelopen jaren met elkaar verwikkeld in veel patentzaken. De bedrijven beschuldigden elkaar van diefstal, omdat door hun bedachte technologie in de ander hun producten werd gebruikt. In augustus 2014 maakten Apple en Samsung echter bekend alle patentzaken buiten de Verenigde Staten te laten vallen. In Amerika besloot de rechter dat Samsung royalties moet betalen aan Apple.

De A9-chip wordt hoogstwaarschijnlijk het hart van de iPhone 6s, die later in 2015 wordt aangekondigd. Apple kondigt nieuwe iPhones meestal in september aan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 januari 2015, 7:48
Categorie Geruchten
Onderwerpen a9, samsung

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.