Runtastic 5.0 maakt Premium-functies gratis na grote update

Runtastic en Runtastic Pro voor iPhone zijn voorzien van een nieuwe interface en iOS 7 als minimum systeemeis. De muziekspeler is nu gratis.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Runtastic Pro 5.0 vernieuwdDe populaire sport-app Runtastic is op de schop gegaan. De applicatie is bijgewerkt naar versie 5.0 en elke pagina in de app is opnieuw ontworpen. Voor de gratis gebruiker is er nog meer te halen na de update. De muziekspeler, het live delen van je bezigheden en de aanmoedigingen van vrienden zijn voortaan kosteloos te gebruiken. Voorheen waren die functies nog voorbehouden aan de Pro-versie. Toch weet ook de nieuwe app je weer behoorlijk te prikkelen om die betaalde variant te kopen. Gelukkig kreeg ook die de 5.0-update.

Runtastic en Runtastic Pro verwelkomen je in een dashboard met daarop een kaart en statistieken over je huidige hardloopsessie. Met een veeg op de kaart kom je bij de muziekspeler. De subtiel weggewerkte sportknop rechtsboven laat je kiezen uit een van vele andere activiteiten en soorten oefeningen. Je kiest er eveneens voor Music & Story Running waarin je luisterverhalen afgestemd op het sporten downloadt (voor 99 cent per stuk) en in Runtastic Pro kies je er een route op de kaart. Het is ook de pagina voor de opties tijdens het sporten. Je verbindt er een hartslagmeter en kan het aftellen voor het sporten, de audiocoach en het live tracken uitschakelen. Handig gegroepeerd.

De vele andere functies die de app bieden, vind je nu in een groot schuifmenu. Je vindt er je activiteit, geschiedenis met persoonlijke beoordelingen van recente activiteiten en routes (Pro) om mee te beginnen. Je stelt er ook trainingsschema’s in en vindt er de algemene instellingen.

Runtastic Pro nieuwe layout dashboard Runtastic route op kaart

Als je de gratis versie gebruikt, kan je niet meer om de hints naar de betaalde variant heen. Liefst twee functies in het schuifmenu dragen een rode Pro-knop en daaronder zie je nog eens een ferme rode reclamebalk voor de betaalde variant. Op het dashboard zie je een Go Pro-knop en in dat hardloopmenu en in de instellingen stuit je eveneens op Pro-promotors.

Beide Runtastic-apps zijn ten slotte voorzien van inzicht in je dehydratie na het sporten en verbeterden het verwerken en synchroniseren van je prestaties. Maar de grootste klapper is echt de nieuwe interface. Runtastic is fraaier, werkt soepeler en is overzichtelijker geworden.

Downloaden: Runtastic GPS (gratis, iPhone, iOS 7.0+)
Downloaden: Runtastic PRO (€4,99 met hartslagmeter, intervaltraining, routes en meer)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 22:36
Onderwerpen hardlopen, runtastic, sport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.