OptimizeMe: ondersteuning M7-processor en Dropbox-synchronisatie

Slimme activiteitentracker OptimizeMe voor iPhone ondersteunt nu de M7-processer en integreert met het weerbericht en Dropbox.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

optimizemeHet was de app die quantified self naar de gewone gebruiker moest brengen: OptimizeMe. De app brengt metingen en activiteiten samen en probeert er betekenis aan te ontlenen, door je bijvoorbeeld te vertellen bij welke mensen je gelukkig bent en of je beter slaapt na een stevige wandeling. In onze review schreven we dat OptimizeMe nog wel eens groot kon worden, maar ook erg bewerkelijk kan zijn. Nu is de bijzondere app geüpdatet met ondersteuning voor de M7-processor in de iPhone 5S, zodat stappen nu op die manier kunnen worden geteld. Ook heeft OptimizeMe nieuwe databronnen, zoals het weerbericht en voor vrouwen tracking voor hun menstruatie. Zo weet je precies of regen daadwerkelijk je humeur verpest en in welke periode van je cyclus je het meeste blij bent.

Daarnaast zijn databronnen als de dagelijkse temperatuur en de stand van de maan nu in de app geïntegreerd, zodat deze informatie ook weer kan worden gecombineerd met andere activiteiten en factoren. Het uiteindelijke doel van de app is om zoveel mogelijk informatie van jouzelf én de omstandigheden te verkrijgen, zodat je hieruit kan leren om optimaal te leven. Om te voorkomen dat je uren van de dag bezig bent met de administratie en het invoeren van activiteiten raden wij je aan om je eerst op één aspect dat je wilt verbeteren te richten. Anders ben je de komende weken een slaaf van de OptimizeMe-prikklok. In dit kader is het handig dat OptimizeMe nu met ‘autocomplete’ werkt. Als je een paar dagen vergeet om iets in te vullen voorspelt de app voortaan automatisch jouw dagelijkse activiteiten.

optimizeanalyse

Ook handig: OptimizeMe herinnert je nu om het tracken te stoppen als een activiteit de gemiddelde duur overschrijdt en je kan nu zelf drie herinneringen per dag instellen. Net als Duolingo hebben de makers van OptimizeMe gebruik gemaakt van internationale gebruikers om nieuwe talen toe te voegen. Daardoor is de app nu ook in het Portugees, Spaans, Italiaans, Turks, Russisch en Duits beschikbaar.

Omdat je in OptimezeMe zoveel informatie over jezelf invult was het eigenlijk vreemd dat er eerder geen mogelijkheid was om een externe back-up te maken. Na deze update heeft de app een oplossing voor dit probleem, want om gegevens op te slaan of tussen verschillende apparaten te verplaatsen kunnen gebruikers voortaan back-ups maken en terugzetten via Dropbox. Nu nog een beveiligingscode om diezelfde gegevens te beschermen tegen pottenkijkers en wij zijn blij.

Downloaden: OptimizeMe (€3,59, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 22:36
Onderwerpen activiteitentracker, quantified self

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.