iculture-populaire-apps
Populaire Apps

Ruim 2 miljoen iPads verkocht in amper twee maanden tijd

In minder dan 60 dagen tijd heeft Apple meer dan twee miljoen iPads verkocht en er zijn meer dan 5.000 applicaties voor de iPad gemaakt.

iPad europaIn Nederland is de iPad officieel nog niet verkrijgbaar, maar in alle andere landen gaan de iPads als warme broodjes over de toonbank. Vandaag maakte Apple middels een persbericht bekend dat er in minder dan 60 dagen, gerekend vanaf 3 april — de datum van de lancering in de Verenigde Staten — meer dan twee miljoen iPads zijn verkocht. Sinds afgelopen weekend is de iPad ook verkrijgbaar op het Europese vasteland, in juli volgen onder andere Nederland en België en later dit jaar komen daar nog meer landen bij, zo laat Apple weten.

Inmiddels telt de App Store meer dan 5.000 speciaal voor de iPad ontwikkelde applicaties. Dat is bovenop de meer dan 200.000 gewone applicaties die ook op de iPad te gebruiken zijn. Met de lancering van de iPad in Europa is het inmiddels ook mogelijk om vanuit Nederland met de iPad de App Store te bezoeken; voorheen kon dat alleen via iTunes op de desktop. Ook de iBookstore is sinds afgelopen week beschikbaar voor Nederlandse gebruikers.

Deze lijsten zijn gebaseerd op afgelopen week. Een aantal van de toen gratis apps heeft inmiddels weer een prijskaartje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 mei 2010, 15:05
Categorie Providers
Onderwerpen firmware, ipad, populaire apps, unlock, verkoopcijfers, webapp, ziphone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.