Holiday Inn test smartphone als kamersleutel

Hotelketen Holiday Inn start met een proef waarbij de smartphone gebruikt kan worden als kamersleutel. De technologie werkt met onder andere de iPhone, Blackberry en Android-toestellen.

Holiday InnHotelketen Holiday Inn begint binnenkort een proefperiode waarbij hotelgasten bij twee vestigingen hun smartphone kunnen gebruiken als kamersleutel. Volgens initiatiefnemer InterContinental Hotels Group hebben veel hotelbezoekers tegenwoordig beschikking over een smartphone en bespaart dit ze een gang langs de servicedesk van het hotel. De technologie moet gaan werken met onder andere de iPhone, Blackberry en Android-telefoons.

“We hoeven mensen niet met extra sleutels op te zadelen als ze al genoeg hebben aan de smartphone die ze bij zich hebben“, zegt Bryson Koehler van IHG. Volgens hem is het belangrijkste doel om de overhandiging van de kamersleutel zo gemakkelijk mogelijk te maken.

De hotels van Starwood kozen onlangs voor een andere oplossing: daar krijgen de gasten een pasje dat via radiogolven (RFID) toegang tot het hotel en de kamer gaf. Volgens Koehler heeft het inchecken met de smartphone de voorkeur, omdat het voor de hotelgast gemakkelijker is.

De proefperiode met de smartphone-sleutel loopt in Chicago en Houston en zal minimaal drie maanden duren. Om er gebruik van te kunnen maken dienen gasten eerst een applicatie van ontwikkelaar Open Ways op hun apparaat te installeren. Via de app kan vervolgens de reservering opgehaald worden, die tegen een sensor gehouden wordt om de hoteldeuren mee te kunnen openen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 mei 2010, 15:55
Categorie Achtergrond
Onderwerpen habbo hotel, rfid, sensor, sleutel, vakantie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.