microsoft-office-icoontjes

Office-bestanden openen uit meerdere clouddiensten, beter documenten lezen met Doculus

Microsoft heeft de mogelijkheden voor Office verder uitgebreid. In de iOS-versies kun je nu ook bestanden openen uit andere clouddiensten, terwijl je in Office Online met andere mensen kunt samenwerken aan verschillende documenten die opgeslagen zijn in bijvoorbeeld Dropbox.

microsoft-office-icoontjesMicrosoft heeft de mogelijkheden voor Office-gebruikers uitgebreid. Maak je gebruik van de iOS-versies van Office, dan kun je nu uit meerdere clouddiensten kiezen om bestanden in te laden. Voor Office Online-gebruikers is het nu mogelijk om samen met andere gebruikers tegelijkertijd aan een artikel in Word, Excel of Powerpoint te werken.

Office-bestanden openen uit meer clouddiensten

Het was al mogelijk om in de Office-apps documenten te openen die opgeslagen waren in Dropbox en Microsoft’s eigen OneDrive, maar de cloudmogelijkheden zijn vanaf nu flink uitgebreid. Naast Dropbox en OneDrive kunnen nu alle zogenaamde Cloud Storage Partner Program-partners Office-bestanden in de iOS Office-apps openen. Om te beginnen werkt dit nu met de clouddienst Box, terwijl dit later nog uitgebreid wordt met Citrix ShareFile, Edmodo en Egnyte. Dankzij deze integratie kun je niet alleen de bestanden openen, maar ook meteen bewerken zodat de meest recente versie van het document in de door jouw gebruikte clouddienst aanwezig is. iCloud Drive is echter nog steeds geen optie.

Bestanden openen in Office vanuit een clouddienst.

Makkelijker tekstdocumenten bekijken met Doculus

Er is echter nog een andere manier bij gekomen om Office-documenten te bekijken. Doculus is een nieuwe app waarmee je op een mooie manier allerlei documenten kunt bekijken. Doculus importeert documenten uit e-mails en clouddiensten, zoals Box, Google Drive en OneDrive. Heb je een Exchange-, Office 365 Business- of Google-mailaccount, dan stel je deze ook in in de Doculus-app. Doculus is dus alleen bedoeld om bestanden in te zien, want bewerken en aanvullen is geen optie. De app is vooral handig als je voor je werk belangrijke documenten snel moet kunnen bekijken. De app werkt met Microsoft Word en Google Docs, terwijl PDF-bestanden er binnenkort aan zitten te komen.

Samen aan bestanden werken met Dropbox

Tot slot is er voor de gebruikers van Office Online goed nieuws. Het was al mogelijk om samen met andere in real-time te werken aan documenten, maar deze moesten wel opgeslagen zijn in OneDrive. Vanaf vandaag is het ook mogelijk om samen te werken met bestanden die in Dropbox opgeslagen zijn. Ook de andere clouddiensten Box, Citrix ShareFile en Egnyte werken met deze nieuwe functies. Microsoft doet nog meer met Dropbox, want de dienst werkt nu ook in Outlook.com. Ook Box werkt nu samen met Outlook.com. De iOS-versie van Outlook had deze functie al langer.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 januari 2016, 19:10
Categorie Apps
Onderwerpen dropbox, microsoft office, office

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.