RTL Gemist voor iPad nu officieel gelanceerd

RTL Gemist heeft de webpagina voor het bekijken van gemiste tv-programma's officieel gelanceerd en ondergebracht op de url rtlgemist.nl.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

rtl gemistAl in april kondigden we aan dat RTL Gemist aangepast was voor de iPad. Je moest er alleen een afwijkende URL voor intikken, om te voorkomen dat je op de betaalde variant van RTL Gemist terechtkwam. Nu de iPad in Nederland is gelanceerd ziet RTL een ‘persmomentje‘ om de dienst nog eens opnieuw onder de aandacht te brengen, met een officiële aankondiging. Wat is er veranderd? Eigenlijk niet zoveel: de tv-programma’s zijn nog steeds gratis te bekijken, maar nu wel bereikbaar vanaf de gewone URL rtlgemist.nl.

Bij ons vorige artikel ontstond wat verwarring over het wel en niet betalen voor tv-programma’s. RTL Gemist bestond natuurlijk al langer, maar als je rtlgemist.nl intikte op je mobiele apparaat kwam je terecht op een webpagina waar je per aflevering voor gemiste tv-programma’s moest betalen. Alleen algemene programma’s als nieuws een weerbericht waren gratis. In april kwam er een (pilot)-pagina waarop de tv-programma’s zonder te betalen op de iPad te bekijken waren. Die pagina is nu ook te bereiken door gewoon rtlgemist.nl in te tikken.

Bonustip van iFreek:
Je kunt de afleveringen op de speciale iPad-versie van RTL Gemist ook downloaden. Als je met de rechtermuisknop op de afleveringen klikt, kun je ze downloaden naar je pc of Mac. Daarna synchroniseer je ze via iTunes, zodat je de afleveringen ook offline kunt kijken. Maak voor het gemak een ‘slimme afspeellijst’ waarmee je automatisch de nieuwste video’s selecteert (bijvoorbeeld maximaal 5 GB). Het aanbod bestaat o.a. uit RTL Boulevard, Goede Tijden Slechte Tijden, Take me out, Editie NL en TV Makelaar.

Meer info: RTL Gemist
Tipgever: Melvin

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 juli 2010, 20:59
Categorie Apps
Onderwerpen 3G, apple, verkopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.