Review: breid de functionaliteit van de iPod uit met iRemix (jailbreak)

De tweak iRemix van Efiko Software breidt de functionaliteit van de iPod-functie van de iPhone en iPod Touch uit met een aantal handige nieuwe functies. Meer specifiek voegt de tweak Favorites, Bookmarks, Quick Add (voor gebruik in combinatie met on-the-go-playlists), Search en Song Info (Artist & Album Info, Music Videos, Lyric Search) toe. In deze review kun je meer informatie vinden over de werking van de functies die de tweak toevoegt, een video waarin deze functies gebruikt worden en natuurlijk onze conclusie of de functies de aanschafprijs waard zijn.

De tweak iRemix van Efiko Software breidt de functionaliteit van de iPod-functie van de iPhone en iPod Touch uit met een aantal handige nieuwe functies. Meer specifiek voegt de tweak Favorites, Bookmarks, Quick Add (voor gebruik in combinatie met on-the-go-playlists), Search en Song Info (Artist & Album Info, Music Videos, Lyric Search) toe.

In deze review kun je meer informatie vinden over de werking van de functies die de tweak toevoegt, een video waarin deze functies gebruikt worden en natuurlijk onze conclusie of de functies de aanschafprijs waard zijn.

Favorites

In de categorie Favorites kun je je favoriete nummers, artiesten en albums toevoegen aan het openingsscherm van de iPod inclusief de bijbehorende afbeeldingen. Je kunt maximaal vijf pagina’s vullen met je favorieten en ertussen scrollen zoals je gewend bent van het Springboarden door te sliden. Het toevoegen van een nummer, artiest of album aan je favorieten is gemakkelijk; houd in een overzicht ongeveer een seconde een bepaalde titel ingedrukt en er zal een menu verschijnen met onder andere de optie Add to Favorites.

Bookmarks

Bij de term Bookmarks denk je misschien al snel aan een functionaliteit vergelijkbaar met de Favorites die hierboven besproken worden, maar het gaat hier om bookmarks binnen een nummer. Zo kun je direct naar het favoriete gedeelte van een bepaald nummer gaan. Je maakt een bookmark aan door het op het plaatje hiernaast omcircelde icoon te selecteren. Vervolgens verschijnt er een nieuwe bookmark in beeld. Je kunt deze bookmark weer verwijderen door middel van het kruisje aan de rechterkant.

Quick Add & Search

Met iRemix wordt het je makkelijker gemaakt om items toe te voegen aan een on-the-go-playlist; dit werkt op dezelfde manier als hierboven al is besproken voor het toevoegen van Favorites.

Door binnen de iPod-functie op de balk onder de statusbar te tikken zal er een zoek-functie verschijnen waarmee je kunt zoeken naar muziek die op je iPhone of iPod Touch staat. Je kunt tijdens het zoeken ook de Quick Add-functionaliteit gebruiken om een item toe te voegen aan je Favorites of een on-the-go-playlist.

Song Info

Met behulp van het op de afbeelding hiernaast omcircelde i-icoon kun je meer informatie vinden over het nummer dat je aan het afspelen bent. Alle vier de opties maken helaas gebruik van externe mobiele pagina’s; Artist Info en Album Info van Wikipedia, Music Videos van Youtube en Lyric search van een zoekopdracht op Google (“Artiest” “Nummer” lyrics). Dit betekent dat als je één van deze opties selecteert, Safari vervolgens geopend zal worden om de informatie te tonen. Je kunt in Safari eventueel twee keer snel op de Home-toets drukken om de iPod-controls te tonen of weer terug te keren naar de iPod-functie.

iRemix in actie

Conclusie

Sommige functies van iRemix voegen iets toe wat Apple eigenlijk zelf eigenlijk al (goed) had moeten doen, zoals de simpele manier om nummers toe te voegen aan een on-the-go-playlist. Functies zoals Favorites en bookmarks introduceren juist iets nieuws waar Apple misschien nog wat van kan leren (zo zullen sommige gebruikers de handmatige selectie van hun favorieten verkiezen boven de automatische generatie door de standaard Genius-functie). Ook zijn er functies zoals Song Info die in de huidige vorm waarschijnlijk nooit in de standaard iPod-functie verwerkt zullen worden.

Al met al bewijst iRemix zeker dat het toegevoegde waarde heeft naast de huidige standaard iPod-functies. De vraag of de functies die de tweak toevoegt ook de aanschafprijs van $4,99 waard zijn, zal vooral afhangen van hoe vaak je de vernieuwingen denkt te zullen gebruiken. Met name de functies Favorites, Bookmarks en Quick Add hebben mij persoonlijk in ieder geval overtuigd. De tweak is vijf dagen gratis te gebruiken, voordat je hoeft te bedenken of dat ook voor jou geldt.

Info: iRemix

  • Ontwikkelaar: Efiko Software
  • Applicatie: iRemix
  • Repository: ModMyi
  • Prijs: $4,99 (vijf dagen gratis te proberen)
  • Geteste versie: 1.0
  • Bestandsgrootte: 144 KB
  • Cijfer: 7.5

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 januari 2010, 16:11
Categorie Jailbreak
Onderwerpen ipod, jailbreak, tweak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.