AppOmator: iPhone-applicatie laten maken voor muzikanten

AppOmator is alweer een nieuwe aanbieder van software, waarmee je zonder programmeerkennis een iPhone-applicatie kunt maken. De software is vanaf begin februari beschikbaar en vooral gericht op muzikanten.

appomatorNonLinear Software heeft deze week AppOmator aangekondigd. Dat deden ze op een bijeenkomst van de National Association of Music Merchants, in Anaheim (Californië). Misschien een vreemde plek om iPhone-software te lanceren, maar de oplossing die NonLinear heeft bedacht is dan ook vooral gericht op muzikanten en bedrijven die werkzaam zijn in de muziekindustrie. AppOmator moet het makkelijker maken om een applicatie rond een bepaalde artiest uit te brengen. Het werkt als volgt: je kiest zelf achtergrondafbeelding en menu-overgangen, geeft links naar audio, video, afbeeldingen en een hoofdstukindeling aan en uploadt het eindresultaat naar AppOmator’s website.


Daar maken ze er een werkende iPhone-applicatie van, die je vervolgens zelf nog bij Apple moet inleveren (via je eigen iPhone Developer-account).

AppOmator is inmiddels de zoveelste aanbieder van een semi-geautomatiseerde applicatiefabriek. AppOmator probeert zich te onderscheiden omdat er veel meer zaken instelbaar zijn. Het gaat verder dan een rss-feed inlezen en een splashscreen ervoor plakken. Wil je liever dat AppOmator het hele proces afhandelt, dan kan dat ook. Je betaalt dan wel een maandelijkse vergoeding. De software van AppOmator is vanaf begin februari gratis te downloaden, maar als je een iPhone-applicatie wilt inleveren moet je er wel voor betalen. Prijzen zijn nog niet bekendgemaakt.

Meer info: AppOmator.com

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.