Rechter verbiedt Samsung Galaxy Tab 10.1 in Verenigde Staten

De rechter heeft in een rechtszaak tussen Samsung en Apple bepaald dat de Galaxy Tab 10.1 niet meer in de Verenigde Staten verkocht mag worden. De tablet zou inbreuk doen op patenten van Apple.

Galaxy Tab 10.1 iPadSamsung mag de Galaxy Tab 10.1 niet meer verkopen in de Verenigde Staten. Dit heeft de rechter bepaald bij een rechtszaak tussen Apple en Samsung. Samsung maakte eerder bezwaar op het verbod, omdat deze ervoor zou zorgen dat afspraken met mobiele providers niet nageleefd kunnen worden. Volgens de rechter zouden deze afspraken echter het verbod niet in de weg mogen staan als de tablet is gebaseerd op patenteschending.

Apple klaagde Samsung in de Verenigde Staten aan, omdat de Galaxy Tab 10.1 zou zijn gebaseerd op patenten van Apple. De Samsung-tablet zou sterk lijken op de iPad. Hoewel de Samsung-tablet in de Verenigde Staten nu is verboden, bereikt de zaak nog niet een einde: Samsung kan nog proberen te bewijzen dat Apple’s D’889 ontwerppatent ongeldig is. Volgens The Verge suggereert de rechter dat de kans klein is dat zoiets zal gebeuren. Apple moest een verzekering van 2,6 miljoen dollar betalen, een bedrag dat naar Samsung gaat als ze er in slagen de zaak om te draaien. Samsung is inmiddels in beroep gegaan tegen het verkoopverbod.

Dit is niet de eerste keer dat een rechtszaak tussen Samsung en Apple tot een verbod leidt. In Duitsland werd de Galaxy Tab 10.1 na een rechtszaak uit de schappen gehaald. Later werd er een nieuwe versie van de tablet uitgebracht die er net iets anders uitziet dan het originele model. In Nederland leidde een rechtszaak tussen de twee partijen tot een kort verbod van de Samsung Galaxy.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 juni 2012, 9:27
Categorie Apple
Onderwerpen apple, samsung

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.