‘iOS krijgt 3D-schaduwen in interface’

In een toekomstige versie van iOS zal de iPhone aan de hand van opgevangen licht een schaduw op knoppen laten zien, waardoor het lijkt alsof je naar een driedimensionaal scherm kijkt.

iPhone shadowApple werkt mogelijk aan een nieuwe techniek voor iOS, waardoor het lijkt alsof je naar een driedimensionaal object kijkt. De iPhone zou zien wat voor licht er op het scherm valt en op basis daarvan schaduwen naar een bepaalde richting laten zien. Dit vertelde een anonieme Apple-medewerker aan Buzzfeed tijdens WWDC. De schaduw zou gebruikt worden bij bepaalde interfaceknoppen in iOS. Of we het schaduweffect in iOS 6 of een latere versie van iOS kunnen verwachten, is nog niet duidelijk.

Boven het scherm van de iPhone zit op het moment al een lichtsensor. Deze wordt gebruikt om het scherm uit te schakelen wanneer je de iPhone tegen je oor houdt tijdens een gesprek en om de helderheid van het scherm automatisch aan te passen.

We moeten nog zien of het lichttrucje op de huidige iPhone zou werken. De huidige lichtsensor in de iPhone zou namelijk niet in staat zijn om de richting van het licht te bepalen. De iPhone zou de sensor kunnen combineren met de ingebouwde bewegingssensoren, maar dit moet dan niet teveel van de hardware vragen.

In iOS 6 doken de eerste tekenen van een driedimensionale interface al op: door je iPhone te kantelen zou de volumeknop in de Muziek-app van vorm veranderen, waardoor het lijkt alsof hij door het licht wordt beïnvloed.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 juni 2012, 10:02
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen 3d, ios 6

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.