Range-keukenthermometer stuurt temperatuur naar iOS-app

De Range-keukenthermometer is verbonden met een iPhone-app. Die waarschuwt als de gewenste temperatuur voor vlees, bier en snoep is bereikt.

range-vleesElke serieuze thuiskok weet: als je een goede steak wilt bakken, heb je een thermometer nodig. Gelukkig liggen ze bij Blokker voor €2,99 in de koopjesbak, maar als iOS-fans hebben we natuurlijk liever een thermometer die meteen alle temperaturen registreert en via een app waarschuwt als de gewenste temperatuur is bereikt. Range is de naam van een nieuwe slimme thermometer, die je voor $49 via Kickstarter kunt aanschaffen. Voor $89 krijg je er twee: een Ember-thermometer voor vlees en een Aqua-termometer voor culinaire klussen als snoep maken en bier brouwen.

Chocoladetruffels maken? Ook dat lukt met deze thermometer. Je steekt de thermometer in het voedsel of klemt het accessoire aan de pan. Er verschijnt een waarschuwing op je iPhone-scherm zodra de gewenste temperatuur is bereikt. In de app zijn al instellingen voor verschillende etenswaren te vinden. In een grafiek kun je realtime het temperatuurverloop volgen en zodra het eten klaar is, krijg je daarvan ook een waarschuwing. De thermometers zijn geschikt voor temperaturen tussen -40 en 230 graden Celsius en voorzien van een siliconen handgreep die je met de hand kunt afwassen. Het draadje van de Range steek je in de headsetaansluiting van de iPhone of iPad.

range-ipad

Zo’n soortgelijke slimme thermometer was er al: de iGrill. Die was op een gegeven moment zelfs bij de Bijenkorf te koop. Voor de Range moet je iets meer moeite doen en iets langer wachten, maar je bent wel een stuk goedkoper uit. Er zijn dus twee uitvoeringen: de Aqua Range met een 6-inch peilstok en de Ember Range met een 2-inch peilstok. Beide hebben een uiteindelijke winkelprijs van 59 dollar. Installeer je de app, dan kun je bijvoorbeeld push notificaties instellen bij verschillende temperaturen, zodat je weet hoe het kookproces verloopt. De interface van de app is met één hand te bedienen. Deze slimme thermometer wordt gemaakt in het mekka van de steaks, Texas. Er is 90.000 dollar nodig om de Range te produceren en je hebt tot 30 augustus de tijd om je als backer achter het project te scharen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 juli 2013, 21:15
Categorie Accessoires
Onderwerpen kickstarter, recepten, thermometer

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.