Gay Pride Amsterdam: officiële app meet drukte in de stad

De officiële iPhone-app van Gay Pride Amsterdam laat zien hoe druk het op bepaalde locaties is via de gps-ontvangers van andere gebruikers.

Gay Pride AmsterdamDe gemeente Amsterdam, politie en de stuchting ProGay hebben samen een officiële iPhone-applicatie voor de Gay Pride in Amsterdam uitgebracht. Met deze app zie je snel hoe druk het op bepaalde plekken in de stad is, waar er evenementen plaatsvinden en heb je een kaart met daarop voorzieningen zoals toiletten, pinautomaten en stations. De druktemeter van de app maakt gebruik van de gps-ontvangers van andere app-gebruikers: door te peilen hoeveel gebruikers op één plek zijn, wordt er een schatting gemaakt van de drukte.

De meetmethode lijkt erg op een beloofde functie in de 30 APPril-app, waarmee de Amsterdamse politie inzage wilde geven in de drukte op Koninginnedag 2013. Hier werd uiteindelijk van afgezien, omdat de drukte op het mobiele netwerk door de app ertoe kon leiden dat het noodnummer niet bereikt kon worden. Later verschenen er soortgelijke apps voor de Nijmeegse Vierdaagse en de Tilburgse Kermis.

Je kunt de drukte in de app enkel bekijken op 3 augustus, van 11:00 uur tot 23:00 uur. Op het infoscherm van de app kun je lezen hoe er met je gegevens wordt omgegaan en of de locatiedata op het moment wordt gedeeld.

Downloaden: Gay Pride A’dam (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 juli 2013, 13:36
Categorie iOS
Onderwerp pride

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.