Rabobank: nieuwe app

Rabobank Bankieren Plus-app uit App Store gehaald, definitieve app komt in oktober

De Rabobank Bankieren Plus-app is uit de App Store en Google Play Store gehaald. Volgens de Rabobank is deze app niet meer nodig, omdat ze bezig zijn met de uitrol van de officiële app.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

We kregen op de iCulture-redactie vanochtend een aantal meldingen van lezers, die de hadden opgemerkt dat de Bankieren Plus-app van de Rabobank is verdwenen. De app is niet meer te vinden in de App Store en ook in de Google Play Store zou de app opeens niet meer beschikbaar zijn. Zit er meer achter? Welnee, de Rabobank is gewoon klaar met testen, laat woordvoerder Kees Nanninga weten aan iCulture.

Rabobank: nieuwe app

Update: De nieuwe Rabobank-app is volgens tipgevers van iCulture niet geschikt voor blinden en slechtzienden. We zijn dit nog aan het uitzoeken.

De Rabobank is bezig met een nieuwe app, waarbij niet de nadruk ligt op technische snufjes, maar op een persoonlijke ervaring. Je kunt bijvoorbeeld makkelijk contact opnemen met een medewerker van de bank, als je tijdens het bankieren tegen een probleem aanloopt. Android-gebruikers kunnen de app al sinds 10 september gebruiken, terwijl iPhone-gebruikers nog even moeten wachten op de definitieve versie, die in de loop van oktober beschikbaar komt. Op Twitter is @Rabobank de afgelopen dagen onvermoeibaar bezig geweest om support te verlenen aan Android-gebruikers. Eén van de klachten over de nieuwe app, is dat het wat langer duurt om je rekeningoverzicht in beeld te krijgen. De Rabobank is van die kritiek op de hoogte en gaat ermee aan de slag.

Rabo Bankieren-app is er nog, Bankieren Plus is weggehaald

We vroegen aan de Rabobank hoe het zit met de apps: is de test met de Bankieren Plus-app inmiddels afgelopen en is de app daarom uit de App Store gehaald? En hoe zit het dan met verhalen dat de Android-app ook niet meer te vinden is? Dat laatste blijkt een misverstand. Namens de Rabobank liet Kees Nanninga het volgende weten:

Klopt het dat de Rabobank-app niet meer te downloaden is via de Google Play Store voor Android?

Nee, dat klopt niet. De Rabo Bankieren app is gewoon te downloaden in zowel de Google Play als Apple App Store – de app is ook nooit weg geweest. Zoals je weet, rollen we de vernieuwde Rabo Bankieren app gefaseerd uit op basis van besturingssysteem en zijn we op 10 september gestart met Android devices. De vernieuwde Rabo Bankieren app wordt aan klanten beschikbaar gesteld door middel van een update in de huidige app. Klanten krijgen in de app vanzelf een bericht wanneer zij aan de beurt zijn om te updaten en registreren.

Klopt het dat de testversie van Bankieren Plus weg gehaald is uit de Apple App Store?

Ja, dat klopt. Zoals in mijn vorige antwoord aangegeven, is de gefaseerde uitrol van de vernieuwde Rabo Bankieren app op 10 september begonnen. De Bankieren Plus app is, zoals je zelf al aangeeft, een testversie en daarom is deze niet meer nodig en uit de App (maar ook de Play) Store gehaald.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 september 2015, 10:04
Categorie Apps
Onderwerp rabobank

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.