iTranslate

Vertaal vanuit iedere app met het iTranslate toetsenbord

iTranslate voegt een handige toetsenbordextensie toe, zodat je vanuit iedere app nu tekst kunt vertalen van en naar negentig talen. Daarnaast is ook de Apple Watch-app vernieuwd.

iTranslate
Om tekst te vertalen hebben we (gelukkig) al lang geen woordenboek meer nodig. In de App Store staan meer dan genoeg apps die buitenlandse talen begrijpelijk maken, al is het wel vaak een gedoe om de tekst te kopiëren, de vertaal-app te openen en daar de tekst in te plakken. Een nieuwe toetsenbord-extensie van iTranslate zorgt ervoor dat je in iedere app gemakkelijk tekst kunt vertalen.

Zodra je versie 8.4 van iTranslate – Translator & Dictionary installeert kun je het toetsenbord direct toevoegen. Weet je niet hoe je een extra toetsenbord in iOS toevoegt? Lees dan de tip waarin we stap voor stap aan je laten zien hoe dit werkt.

iTranslate-Toetsenbord iTranslate-keyboard

Van en naar negentig talen vertalen

Met het iTranslate toetsenbord kun je van en naar negentig verschillende talen vertalen, zonder daarvoor eerst een afzonderlijke app te openen. Met het toetsenbord kun je bijvoorbeeld een mail opstellen in een andere taal, of op een buitenlandse tweet reageren in dezelfde taal.

Bij het testen van het toetsenbord liepen we wel meerdere malen tegen een vastloper aan als we een andere taal wilden selecteren. Het toetsenbord verwijderen en opnieuw toevoegen is de snelste oplossing om het weer werkend te krijgen.

Snelle Blik

Naast het toetsenbord voegt iTranslate ook een Snelle Blik toe aan de Apple Watch-app. Hiermee kun je snel de app openen door naar boven te vegen vanaf de wijzerplaat. Met deze update is iTranslate weer een geduchte concurrent van andere vertaal-apps geworden, zoals Microsoft Translator die vorige week vooral dankzij de handige Apple Watch-app hoge ogen gooide.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 augustus 2015, 18:06
Categorie Apps
Onderwerpen toetsenbord, vertalen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.