iOS 5-datumbug laat eerder gemaakte foto’s op vergrendelde iPhone zien

Een glitch in iOS 5 zorgt ervoor dat je eerder gemaakte foto's op een vergrendelde iPhone kunt bekijken door de tijdzone te wijzigen. De foto's verschijnen dan onder de snelkoppeling voor de camera op het ontgrendelscherm.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Ontgrendelscherm iPhone cameraEen glitch in iOS 5 maakt het mogelijk om iemands eerder gemaakte foto’s te bekijken, zelfs als er op de iPhone een codeslot ingesteld is. Door met de tijdzone van je iPhone te rommelen kan iemand via de cameraknop op het ontgrendelscherm alle foto’s bekijken die de afgelopen uren zijn gemaakt.


Gebruik je de cameraknop op het ontgrendelscherm van je iPhone, dan is het mogelijk om de laatst gemaakte foto’s via een knop linksonder in het scherm te bekijken. Ade Barkah ontdekte tijdens een reis van Canada naar Argentinië dat dit systeem enkel gebruik maakt van het iPhone-tijdsysteem om te bepalen welke foto’s je hier mag bekijken. Zet je de klok achteruit, dan kun je alle foto’s bekijken die na de nieuw ingestelde tijd zijn gemaakt.

De glitch zal waarschijnlijk alleen voor problemen zorgen wanneer iemand je iPhone langer in zijn bezit heeft: in zo’n situatie is hij of zij namelijk in staat om de tijdzone van je iPhone te wijzigen, door hem bijvoorbeeld met een computer met een verkeerde tijdsinstelling te synchroniseren. De momenten waarop je iPhone zomaar je tijdzone verandert zijn gelukkig zeldzaam, maar komen wel voor.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.