Qik voor iPhone verschijnt in de App Store

Qik voor de iPhone is eindelijk in de App Store verschenen. Je kunt er video's mee uploaden naar de online videodienst Qik. Maar het live streamen van video waar Qik zo bekend mee werd, mag met de iPhone-applicatie niet.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

qikDe mobiele videodienst Qik is in de App Store verschenen, maar er mist één belangrijke functie: het streamen van video. Qik is al beschikbaar op een reeks andere telefoons waaronder Windows Mobile, BlackBerry en Nokia maar voor de iPhone moest je tot nu toe een jailbreak uitvoeren. Apple liet de dienst niet toe in de App Store, simpelweg omdat de iPhone 3G officieel geen video ondersteunde. Met de komst van de iPhone 3GS pakte Qik het plan weer op, maar twijfelde of Apple het wel zou toelaten. Dat bleek uiteindelijk mee te vallen: Qik staat sinds vanochtend in de App Store en je kunt er aardige dingen mee doen, zoals automatisch video’s uploaden zodra je stopt met filmen. Maar video’s live streamen mag niet.

Met Qik kun je video’s vanuit je filmrol uploaden naar internet. De diensten Facebook, YouTube, Twitter en Qik.com worden ondersteund. Er zit ook een locatiefunctie in zodat mensen kunnen zien waar het filmpje is gemaakt. Je hebt de keuze uit filmen in landscape (aan te raden) of in portretwergave. Op dit moment kan Qik voor de iPhone alleen uploaden via Wi-Fi en niet via 3G, waardoor de concurrerende video-applicatie Ustream een streepje voor heeft (die kan het wel). Gelukkig is er een update van Qik onderweg naar de App Store waarin de 3G-functie is toegevoegd.

Downloaden: Qik voor iPhone (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 0:33
Categorie Apps
Onderwerpen qik, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.