Qik straks ook op de iPhone 3GS

Qik heeft een applicatie uitgebracht, aangepast voor de iPhone 3GS. Je kunt er video mee streamen, maar de applicatie zal voorlopig (of misschien wel nooit) in de App Store verschijnen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

qikQik heeft een versie ontwikkeld van de video-applicatie, die je ook op de iPhone 3GS kunt gebruiken. TechCrunch kreeg de software alvast in handen om te testen, maar weet nu al dat Qik niet in de App Store aangeboden zal worden. Het gaat dan ook om een ad-hoc-versie. Vergeleken met de videoapplicatie die je (na een jailbreak) op de iPhone 3G kon gebruiken is de kwaliteit nauwelijks beter, ook al heeft de 3GS een betere camera. Toch heeft Qik op de 3GS een groot pluspunt: close-ups. De nieuwe autofocus-functie van de camera zorgt ervoor dat ook bij dichtbij filmen het beeld toch scherp is. De applicatie zelf is ook sneller geworden, maar dat is vooral te danken aan het feit dat de iPhone 3GS gewoon sneller is dan de iPhone 3G.


Iets anders, is dat het lijkt alsof je de applicatie op de achtergrond kunt laten draaien wanneer Qik is afgesloten, hoewel TechCrunch dat niet werkend kreeg. Dat is waarschijnlijk ook de reden waarom Qik de applicatie op dit moment niet bij Apple kan indienen. Een andere reden zou kunnen zijn, dat providers zoals AT&T de applicatie niet in de App Store willen hebben. Qik heeft voor de iPhone 3G al een nieuwe versie van de applicatie uitgebracht, die rekening houdt met de nieuwe functies in OS 3.0.

Meer info: Qik

qik

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 0:33
Categorie Apps
Onderwerpen qik, streaming, video
7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.