Proview na iPad-rechtszaak nu aangeklaagd door eigen advocaten

Het Chinese bedrijf Proview wordt nu aangeklaagd door eigen advocaten. Proview won 60 miljoen dollar in een rechtszaak tegen Apple over de merknaam iPad, maar weigert voorlopig de ingeschakelde advocaten te betalen.

proview china ipad‘Lawyers get paid first’ is een bekende regel na rechtszaken. Als je met hulp van een advocaat een rechtszaak hebt gewonnen en een flinke som geld krijgt, is het gebruikelijk dat je de advocaat eerst betaalt. Het Chinese bedrijf Proview lijkt daar anders over te denken, nadat ze 60 miljoen dollar gekregen toegewezen in een recente rechtszaak tegen Apple. Proview is nu verwikkeld geraakt in een rechtszaak met de eigen advocaten. De advocaten vertegenwoordigden Proview in de Chinese zaak rond het handelsmerk iPad en bedongen daarbij een vergoeding van 4% van de uitkomst. Maar Proview heeft nog steeds niet betaald en zegt bij monde van oprichter Yang Rongshan dat de nieuwe aanklacht ‘nonsens’ is. Hij weigert nog langer over de zaak te bekvechten.

Volgens Yang is er momenteel geen sprake normale omstandigheden voor Proview, waardoor ze geen voorrang hoeven te geven aan het betalen van de advocaat. Proview zou nog 400 miljoen dollar hebben uitstaan bij machtige investeerders, waaronder de grote banken in China. Het bedrag van 60 miljoen dollar schiet ernstig tekort om Proview’s problemen op te lossen. Proview was fabrikant van LCD-schermen en is al sinds 2009 in financiële problemen.

Dankzij het afkopen van de zaak kan Apple de derde generatie iPad nu gewoon in China verkopen. De verkoop ging afgelopen vrijdag van start en verliep ordelijk, dankzij een reserveringssysteem dat Apple had ingesteld.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2012, 9:51
Categorie Apple
Onderwerpen china, handelsmerk, ipad, rechtszaak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.