‘Productieproblemen dunner scherm zorgen voor iPhone 5-tekorten’

Productieproblemen bij het dunnere in-cell display van de iPhone 5 zorgen ervoor dat de iPhone 5 moeilijker leverbaar, aldus analist Ben Reitzes van Barclays.

iPhone 5 dunDe iPhone 5 zou moeilijk leverbaar zijn wegens productieproblemen bij het nieuwe scherm. Dit stelt Barclays-analist Ben Reitzes tegenover Bloomberg. De iPhone 5 maakt gebruik van een dunner scherm, waarvan de touchsensoren in het display zitten geïntegreerd. Hierdoor is er een laag minder nodig. Apple zou dit kwartaal volgens de analist maar 10 miljoen van deze zogeheten in-cell panelen kunnen laten produceren. Apple maakte onlangs bekend dat er in het eerste verkoopweekend 5 miljoen iPhones over de toonbank gingen.

Op het moment zouden maar twee fabrikanten het in-cell scherm produceren: LG Display en Japan Display. Een derde fabrikant, Sharp, was volgens eerdere geruchten niet op tijd paraat om ook de displays te produceren. Ook dit zou volgens Reitzes bijdragen aan tekorten.

We moeten nog zien hoe extreem de iPhone 5-tekorten precies zijn. Er was slechts een uur voor nodig totdat de eerste lichting van de iPhone 5 was uitverkocht toen de voorverkoop van start ging, maar bij de uiteindelijke verkoop in verschillende Apple Stores op 21 september waren er alsnog veel iPhones in de winkel. Bij telecomproviders lopen de tekorten echter op, waardoor je bij T-Mobile in sommige gevallen tot 5 weken moet wachten totdat de iPhone 5 binnenkomt.

De iPhone 5 heeft niet als enige last van tekorten door de moeilijke productie. Eerder vandaag schreven we nog over de Lightning-connector, die door soortgelijke problemen minder snel wordt geproduceerd. Hierdoor zijn de nieuwe kabels ook moeilijk te bemachtigen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 september 2012, 15:00
Categorie iDevices
Onderwerp in-cell

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.