LG begint massaproductie mogelijke iPhone-schermen

LG Display is begonnen met de productie van nieuwe, dunnere smartphone-schermen. Deze displays worden mogelijk gebruikt in de nieuwe iPhone.

iPhone 5LG is gestart met de productie van nieuwe en dunnere smartphone-schermen. Dit heeft chief executive Han Sang-beom van LG Display laten weten aan onder andere Reuters. Deze nieuwe displays worden vermoedelijk gebruikt in de nieuwe iPhone, die over een maand verkocht zou worden. Geruchten wijzen al langer op een dunner iPhone-scherm: met behulp van in-cell technologie zou het LED-scherm worden geïntegreerd met de touch-sensoren.

Begin juli concludeerde analistenbureau Topeka Capital Markets nog dat de nieuwe iPhone wellicht een dunner scherm krijgt. De verkoop van gewone touchscreens zou veel lager liggen dan normaal, wat kan betekenen dat Apple overstapt op een alternatief. Meerdere geruchten wezen er in de tussentijd op dat Apple in-cell technologie wil gebruiken om dit scherm dunner te maken. Apple ontving onlangs nog een patent dat precies deze technologie beschrijft.

Als de dunnere displays voor de nieuwe iPhone bedoeld zijn, is LG wellicht een maand voordat de iPhone wordt verkocht met de productie begonnen. Meerdere geruchten wijzen erop dat Apple op 12 september een evenement organiseert, waarop de nieuwe iPhone onthuld zal worden. De iPhone zou mogelijk eind september of begin oktober worden verkocht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 augustus 2012, 9:50
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen display, in-cell

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.