‘Moeizame productie van in-cell touchscreens hindert volgende iPhone’

Apple kan problemen ondervinden met tekorten aan in-cell touchscreenpanelen. Volgens Digitimes hebben toeleveranciers moeite om voldoende schermen te produceren, waardoor Apple bereid is extra te betalen.

iphone_4s_retina_glassApple kan bij de productie van de volgende generatie iPhone te maken krijgen met tekorten, als wordt gekozen voor in-cell touchscreen-technologie. Dat meldt de niet altijd even betrouwbare website Digitimes. Om fabrikanten als Japan Display, LG Display en Sharp aan te zetten tot hogere productieaantallen zou Apple bereid zijn om 10 tot 15 dollar per schermpaneel extra te betalen. Te lage productie-aantallen kunnen de assemblage van de nieuwe generatie iPhone in de weg zitten, waardoor er niet genoeg exemplaren geleverd kunnen worden. Japan Display levert de meeste schermen en de beste yield rate (het percentage onderdelen dat aan de kwaliteitseisen voldoen en dus gebruikt kunnen worden in producten), maar zelfs bij dit bedrijf is maar 50% bruikbaar. De schermen zijn vrij moeilijk te produceren.

De lage productieaantallen zouden ervoor kunnen zorgen dat Apple in juli maar 4 tot 5 miljoen schermpanelen beschikbaar heeft voor het productieproces, terwijl Apple van plan was om in het derde kwartaal van 2012 tussen de 20 en 25 miljoen iPhones te laten maken, zo schrijft Digitimes. Onderstaande afbeelding laat zien hoe een in-cell touchscreen is opgebouwd: door de aanraakgevoelige sensoren te verwerken in het lcd-scherm kan het glas veel dunner worden uitgevoerd. Apple heeft nog niet bekendgemaakt dat in-cell technologie zal worden toegepast in toekomstige iPhones, maar meerdere geruchten wijzen er wel op. Eventueel kan Apple nog uitwijken naar TPK, fabrikant van voorgaande iPhone-modellen. Maar dat betekent wel dat er traditionele touchpanelen gebruikt moeten worden en de kans dat Apple dit doet is niet zo groot. Digitimes was de eerste die in april 2012 sprak over het gebruik van in-cell touchpanelen in de volgende generatie iPhone. Later sloot The Wall Street Journal zich daarbij aan. Bewijs dat Apple de nieuwe schermtechnologie gaat gebruiken was te vinden bij fabrikant Wintek, waar traditionele schermen worden gemaakt. Die draaide in juni een opvallend lage omzet, wat voor analist Brian White van Topeka Capital reden was om te denken dat Wintek toekomstige orders van Apple is misgelopen.

incell-technologie

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 juli 2012, 15:45
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen in-cell, touchscreen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.