Nieuw Apple-patent beschrijft dunner iPhone-scherm

Een nieuw patent wijst er op dat Apple werkt aan een dunner touchscreen, dat touch met het scherm combineert. Hierdoor kan een toekomstige iPhone dunner worden. Het dunnere scherm komt al lange tijd voorbij in verschillende geruchten.

iPhone in-cell technologie patentGeruchten wijzen er al lange tijd op dat de nieuwe iPhone een dunner scherm met in-cell technologie krijgt. Een technologie waarvoor vandaag wellicht een nieuw patent van Apple is opgedoken. Apple beschrijft in het patent een gelaagde structuur, waarbij de LCD-technologie van het scherm wordt gecombineerd met de aanraaksensoren. Op het moment bevinden deze twee zich los van elkaar, waardoor het scherm dikker wordt.


Apple’s patent beschrijft het dunnere touchscreen als volgt:

Door de gelaagde structuur van een LCD-scherm te integreren met de touchsensor, ontstaan er een aantal voordelen. Bij deze integratie kunnen we onder andere de gelaagde structuur combineren of “interleaven”. Integratie kan onhandige structuren en/of dubbele processen (zoals een proces voor touch en een proces voor display) elimineren voor specifieke lagen of structuren. Hierdoor kunnen sommige lagen worden geëlimineerd, waardoor de kosten en dikte van het touchscreen worden verminderd en de fabricage versimpelt.

Het nieuwe scherm zou ervoor kunnen zorgen dat de volgende iPhone een stuk dunner wordt. Geruchten wijzen daar nu alvast op: in juni 2012 beweerden bronnen nog dat de iPhone 5 7,6 millimeter dik wordt, dunner dan de 9,3 millimeter dikke iPhone 4 en iPhone 4S.

Of het patent ook echt gebruikt wordt voor de volgende iPhone moet nog blijken. Apple zou er ook voor kunnen kiezen het scherm pas in een latere iPhone, iPad of iPod touch te integreren. Op 12 september 2012 weten we wellicht meer: volgens bronnen presenteert Apple dan de nieuwe iPhone tijdens een evenement.

Via Appleinsider.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.