‘Lage touchscreen-verkoop wijst op dunner scherm volgende iPhone’

Apple zou afgelopen maand veel minder touchscreen-panelen hebben besteld bij Wintek. Dit kan volgens analist Brian White wijzen op in-cell touchscreen-panelen in de volgende iPhone.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 5Apple zou afgelopen maand veel minder touchscreen-panelen hebben gekocht bij fabrikant Wintek. Dit concludeert Topeka Capital Markets-analist Brian White op basis van lage omzet binnen het bedrijf. Hoewel de verkoop van hardware altijd daalt naarmate de aankondiging van een nieuwe iPhone dichterbij komt, denkt White dat er dit keer meer speelt: Apple zou bij de volgende iPhone kiezen voor in-cell touchscreens. De volgende iPhone kan hierdoor een stuk dunner worden.

Wintek maakte in juni 33,6 procent minder omzet dan de maand daarvoor, wat volgens White de laagste omzet voor het bedrijf sinds 2008 is. Topeka Capital begon in 2005 met het bijhouden van de omzetscijfers. White denkt dat Apple is overgestapt naar in-cell schermen en dat Wintek geen deel meer uitmaakt van de productie. Dat terwijl in april nog bleek dat Wintek ook aan in-cell technologie werkt.

Met in-cell technologie kun je dunnere schermen maken, omdat de aanraakgevoelige sensoren binnen kleurenfilters zijn geplaatst en niet er bovenop. Dit kan betekenen dat de volgende iPhone dunner wordt dan de iPhone 4 en iPhone 4S. Een andere mogelijkheid is extra hardware: een dunner scherm zou meer plek in de iPhone bieden voor grotere en betere onderdelen. De productiekosten zouden dankzij in-cell technologie ook een stuk lager liggen.

Afbeelding gemaakt door Martin Hajek.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 augustus 2012, 9:18
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen in-cell, touchscreen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.