a9 chip

‘Productie A9-chip bij Samsung gestart’

Samsung is begonnen met de productie van de A9-chip. Deze SoC zal vermoedelijk worden gebruikt in de iPhone 6s en iPad Air 3.

Apple A9De productie van Apple’s nieuwe A9-chip is van start gegaan bij fabrikant Samsung. Dit vertellen niet nader genoemde bronnen aan het Koreaanse Electronic Times. Daarmee is de chipproductie iets vroeger begonnen dan eerst werd verwacht: we hoorden eerder dit jaar dat de A9 pas vanaf begin 2015 door fabrieken gemaakt zou worden. Toen werd alleen nog geclaimd dat TSMC de productie op zich zou nemen.

De A9-chip zal hoogstwaarschijnlijk door Apple worden gebruikt voor de iPhone 6s en iPad Air 3. Wanneer deze iDevices worden onthuld is echter nog niet bekend. Hoewel Samsung al aan de productie van de chip is begonnen, bevindt deze nog in de beginfasen. Op het moment wordt de chip alleen gemaakt in Samsung’s Amerikaanse fabriek in Austin. De massaproductie van chips vindt meestal plaats in Azië.

Er werd half op gerekend dat Samsung ook meedoet aan de A9-productie: de Koreaanse fabrikant maakt al langer onderdelen voor de iPhone en iPad. Afgelopen jaren waren er af en toe geluiden dat Apple minder met Samsung wilde samenwerken, maar tot nu toe hebben we hier nog geen bewijs voor gezien. Samsung maakt onderdelen voor de iPhone, maar concurreert tegelijkertijd met Apple door eigen smartphones te verkopen. De twee waren ook geregeld met elkaar verwikkeld in patentzaken, maar deze werden eerder dit jaar buiten de Verenigde Staten gestaakt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 december 2014, 15:20
Categorie Geruchten
Onderwerpen a9, samsung

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.