Ben 4G

Tele2 gaat 4G aanbieden vanaf begin 2015

Tele2 gaat ook 4G aanbieden in Nederland. De uitrol begint officieel in het eerste kwartaal van 2015.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Ben 4GTele2 gaat 4G aanbieden vanaf het eerste kwartaal van 2015, aldus Telecompaper. De provider zou later vandaag de uitrol van 4G officieel aankondigen. Het 4G-netwerk van Tele2 zal eerst alleen actief zijn in de Randstad. In het eerste kwartaal van 2016 moet het netwerk uiteindelijk landelijk beschikbaar zijn.

Tele2 begint al snel met het aanbieden vanaf 4G: op 1 januari 2015 zullen de eerste gebieden worden gedekt. Bestaande abonnees krijgen als eerste toegang.

Volgens Telecompaper zullen bepaalde gebieden van Nederland echter geen 4G-dekking krijgen bij Tele2, waaronder de Kempen, de Veluwe, Zeeuws-Vlaanderen, de Rijnmond en delen van de kust in Noord-Holland en Friesland. Met het 4G-netwerk wil Tele2 een marktaandeel van 20 procent bemachtigen. De provider concurreert hiermee met de drie bestaande netwerken van KPN, Vodafone en T-Mobile.

Het 4G-netwerk van Tele2 zal direct ondersteuning bieden voor LTE-advanced, waarmee hogere snelheden 6 behaald kunnen worden. Het lijkt er echter niet op dat de iPhone 6 wordt ondersteund. Daarnaast heeft het Tele2-netwerk ondersteuning voor VoLTE, wat het mogelijk maakt met je 4G-verbinding te bellen. Het is nog onbekend wat Tele2 precies zal vragen voor een 4G-abonnement.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 december 2014, 17:36
Categorie Providers
Onderwerpen 4g, tele2

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.