Prijsverlaging als vraag naar iPad tegenvalt?

Apple zou geneigd zijn om de prijs van de iPad te verlagen, als de initiële vraag naar de Apple-tablet tegenvalt, concludeert een analist op basis van gesprekken met de Apple-top.

ipad user interfaceVolgens Credit Suisse-analist Bill Shope is Apple geneigd om de prijs van de iPad te verlagen, als blijkt dat de prijs tegenvalt. De huidige prijs ligt tussen $499 en $829 maar volgens de Apple-topmensen die Shope heeft gesproken, valt daarover te praten. Zoals veel mensen zich nog wel herinneren ging de prijs van de iPhone ook vlak na de lancering omlaag omdat de iPhone na de eerste golf early adopters in een zwart gat viel. Apple wil kannibalisatie van de eigen producten voorkomen. Internetten en multimedia kijken kun je ook op de iPod touch doen.

Nog niemand weet of het zal stormlopen in de weken nadat de iPad is gelanceerd. Misschien staan er weer lange wachtrijen op het moment dat de iPad in de winkel verkrijgbaar is, maar Apple moet het daarna ook hebben van de twijfelaars, die nog even afwachten tot de eerste ‘kinderziekten’ bekend zijn. Om die groep twijfelaars over de streep te trekken is een prijsverlaging voorstelbaar. Toch gaat zoiets niet zonder problemen: bij de iPhone was de prijs aanvankelijk $599 maar Apple verlaagde de prijs een paar maanden later naar $399. Dat leverde zoveel boze reacties op, dat Apple de early adopters moest sussen met een Apple Store-tegoed van $200.

Meer info: Wall Street Journal

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 februari 2010, 22:37
Categorieën Geruchten, iDevices, Providers
Onderwerpen ipad, prijs, prijzen, steve jobs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.