PA Semi mogelijk niet de maker van Apple A4-processor

De A4-processor van de iPad is mogelijk niet door PA Semi, dochterbedrijf van Apple, gemaakt. Volgens een tipgever bestond de chip al.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

apple a4 system on a chipIedereen gaat er vanuit dat PA Semi de nieuwe A4-processor van de iPad heeft gemaakt. Apple vertelde immers, dat de processor in eigen huis is gemaakt en PA Semi is een chipsbedrijf dat Apple vorig jaar april overnam. Toch beweert nu een “zeer betrouwbare” bron van VentureBeat dat PA Semi helemaal niet de maker is van de nieuwe chip. In juni werd bekend dat PA Semi chips voor de nieuwe iPhone en iPod touch zou maken, maar de chip van de iPad was toen al ontwikkeld door een eigen microprocessor-team.

Apple zou al langdurig ervaring hebben op het gebied van chips maken. Ze maakten de northbridges voor hun G4- en G5-gebaseerde Macs ook zelf. De A4 is Apple’s eerste system-on-a-chip die compleet in eigen huis is gemaakt (weliswaarop basis van bestaande chipsonderdelen). PA Semi’s rol bij de A4-chip heeft misschien alleen te maken met het selectief uitschakelen van energieverbruik in de chip, waardoor de batterijduur van de iPad behoorlijk lang is (10 uur).

Via: Venturebeat

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 februari 2012, 14:35
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.