Pegatron: ‘Apple’s budget iPhone wordt niet goedkoop’

Apple's budget iPhone wordt een middenklassetoestel, zegt T.H. Tung, CEO van Apple-toeleverancier Pegatron. De budget iPhoen zal volgens eerdere geruchten tussen 350 en 400 dollar kosten.

4,5-inch budget iPhone bovenkant en onderkantDe budget iPhone van Apple zal een middenklassetoestel worden. Afgelopen mei constateerden twee analisten van J.P. Morgan al op basis van marktonderzoek dat Apple geen prijsknaller op de markt gaat brengen. Nu sluit de CEO van fabrikant Pegatron zich daarbij aan. T.H. Tung, CEO van Pegatron, vertelde op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering dat de iPhone voor een middenklasse prijs in de winkel ligt. Alleen moeten we het begrip ‘budget’ in dit geval ruim nemen.

De opmerkingen van Tung zijn dus niet nieuw, maar ze zijn wel opnieuw een bevestiging dat Apple aan een budget iPhone werkt. Er zijn geruchten dat Pegatron de productie van de goedkopere iPhone toegewezen heeft gekregen. Als het om toeleveranciers van Apple gaat, wordt meestal gesproken over Foxconn en moederbedrijf Hon Hai. Maar Pegatron kreeg in 2011 al opdracht om 15 miljoen iPhone 4S’en te maken en in 2012 werden ze ook al ingeschakeld voor productie van de iPhone 5.

Apple heeft de komst van een budget iPhone nog niet bevestigd. Wel zijn er diverse details uitgelekt. Eerder werd gezegd dat het toestel zonder subsidie tussen de 350 en 400 dollar gaat kosten. De iPhone 5 is voor 650 dollar te koop. Voor de meeste andere toestelmakers ligt de budgetcategorie onder de 300 dollar. Samsung is een grote speler in het middensegment, zodat Apple juist in dit segment haar grootste concurrent een voet dwars kan zetten.

apple-lower-price

budget iphone

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juni 2013, 13:06
Categorieën Apple, Geruchten, iDevices
Onderwerp budget iphone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.