Gerucht: ‘iPhone 5S en iPhone Lite op 6 september 2013 in de winkel’ [Update: Nope]

De iPhone 5S en iPhone Lite liggen op 6 september 2013 in de winkel. Dat denkt iPhone-website iPhone-ticker op basis van een betrouwbare bron.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphone 5s 6 september

De volgende generatie iPhone ligt op 6 september in de winkel. Bovendien zullen er op dezelfde dag twee nieuwe apparaten beschikbaar zijn, in verschillende kleuren of opslagcapaciteiten. De informatie is afkomstig van een bevriende website van iCulture, iPhone-ticker. Zij spreken over een geloofwaardige bron; mogelijk gaat het daarbij om een Duitse operator. Eerder werd al in een heel vroeg stadium gesproken over een mogelijke introductiedatum van 20 september. Maar we vermoeden dat voor die eerdere voorspelling gewoon op de kalender is gekeken. (Update: Onwaar)

Vrijdag 20 september is in de tweede helft van september en geeft een kans van 50% (er vanuit gaande dat de volgende generatie iPhone inderdaad in de tweede helft van september verschijnt). Wie een late zomervakantie had gepland en niet wil misgrijpen als de nieuwe iPhones in de winkel arriveren, zal dus nog even moeten wachten met boeken, tot er meer zekerheid is.

Als Apple inderdaad op 6 september met de verkoop van de volgende generaties iPhone begint, zijn ze aan de vroege kant. De steeds vaker opduikende foto’s van gelekte onderdelen wijzen er echter op, dat de productie van de iPhone 5S en de iPhone Lite al in volle gang is. Een vroege verkoopdatum zou dan haalbaar zijn. Wel is het zo dat op 6 september ook de grote consumentenelektronicabeurs IFA in Berlijn begint. Apple zou op die manier publiciteit weg kunnen kapen van concurrenten die tijdens de beurs nieuwe toestellen wilden aankondigen.

ios 7 iphone 5sEerdere verkoopdata van nieuwe iPhones geven weinig houvast, maar laten wel zien dat begin september nog niet eerder is voorgekomen:

  • Eerste generatie iPhone: 29 juni 2007
  • iPhone 3G: 11 juli 2008
  • iPhone 3GS: 19 juni 2009
  • iPhone 4: 24 juni 2010
  • iPhone 4S: 14 oktober 2011
  • iPhone 5: 21 september 2012


De bekende blogger @jdalrymple van @theloop heeft het gerucht inmiddels met zijn bekende “Nope” ontkracht. Helaas.

De foto boven dit artikel is afkomstig van Weekly Ascii

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juli 2013, 21:43
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen budget iphone, iPhone 5s

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.