Rapport arbeidsomstandigheden Apple-fabriek noemt ook plastic iPhone

Een onderzoek naar de arbeidssituatie in Pegatron-fabrieken (we schreven er vanochtend al over) bevestigt dat Apple bezig is met een goedkope plastic iPhone. In het rapport (in PDF-formaat) wordt meermaals de goedkopere iPhone genoemd. “Pegatron assembleert voornamelijk telefoons en tablets voor Apple. Het heeft gewerkt aan producten zoals de iPhone 4, iPhone 4s, iPhone 5 […]

FoxconnEen onderzoek naar de arbeidssituatie in Pegatron-fabrieken (we schreven er vanochtend al over) bevestigt dat Apple bezig is met een goedkope plastic iPhone. In het rapport (in PDF-formaat) wordt meermaals de goedkopere iPhone genoemd. “Pegatron assembleert voornamelijk telefoons en tablets voor Apple. Het heeft gewerkt aan producten zoals de iPhone 4, iPhone 4s, iPhone 5 en goedkopere plastic iPhones”, is in het bedrijfsprofiel van Pegatron te lezen. Verderop staat: “De nieuwe telefoon is nog niet in massaproductie en de hoeveelheid is dus nog niet zo belangrijk” en: “Dit iPhone-model met plastic cover zal binnenkort op de markt verschijnen.”

Apple maakte uiteraard al iPhones met plastic behuizing (iPhone 3G en 3GS), maar die zijn inmiddels niet meer in productie. Een nog te produceren iPhone met plastic behuizing is nieuw.

De letterlijke citaten luiden als volgt:

“Apple is preparing to release a cheap iPhone. Just how does a prosperous company like Apple produce a discounted version of its phones?”
– “It primarily manufactures the iPhone for Apple and is currently manufacturing the soon-tobe-released cheap iPhone.”

Ook is te lezen dat het iPhone-model met plastic behuizing binnenkort op de markt verschijnt en nog niet in massaproductie is:

This iPhone model with a plastic cover will soon be released on the market by Apple. The task is pretty easy, and I was able to work independently after a five-minute instruction from a veteran employee. It took around a minute to paste protective film on one rear cover. The new cell phone has not yet been put into mass production, so quantity is not as important. This makes our job more slow paced than in departments that have begun mass production schedules.

Tenslotte wordt nogmaals bevestigd dat het een nieuw product is:

Because this new iPhone product is evidently in the early stages of coming to market, some of the production lines for the cheap iPhones are only carrying out low production quotas.

De citaten werden ontdekt door NU.nl. Apple is in het nieuws omdat de actiegroep China Labor Watch (CLW) kinderarbeid heeft geconstateerd in de fabrieken van Pegatron in Taiwan. Er is ook kritiek op de lange werkdagen en de lage lonen. De citaten bevestigen dat Apple bezig is een goedkope plastic iPhone te produceren en ze bewijzen ook dat er sprake is van twee varianten.

4,5-inch budget iPhone bovenkant en onderkantOpmerkelijk is dat Pegatron CEO T.H. Tung afgelopen juni op een bijeenkomst van aandeelhouders al liet doorschemeren dat de budget iPhone van Apple niet goedkoop wordt. We moeten het begrip ruim nemen en eerder aan een toestel in de middenklasse denken, liet Tung weten. Daarmee bevestigde Tung al het bestaan van een budget iPhone.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 juli 2013, 15:57
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp budget iphone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.